Wonen

Zonwering zelfstandig plaatsen

In sommige gevallen is het goed mogelijk om zelf zonneschermen te installeren. In bepaalde situaties kan het echter beter zijn om een ​​zonwering specialist in te huren. Als je besloten hebt om zelf de schermen te plaatsen, dan is deze blog perfect voor jou. In deze blog lees je meer over het plaatsen van zonwering.

Binnenshuis

Over het algemeen zijn binnen zonweringen zoals gordijnen en jaloezieën eenvoudig zelf te installeren. Het is raadzaam om tijdens de installatie een tweede persoon bij u te hebben om u te ondersteunen. Het belangrijkste is om het raam correct te meten. In de meeste gevallen zijn de jaloezieën precies op u afgestemd, daarom is het belangrijk dat u de juiste maatvoering heeft. Met zonwering binnenshuis kunt u ervoor kiezen om in de dag te installeren of op de dag te installeren. Bij installatie in de dag hangt de zonwering tussen het frame. Bij installatie op de dag hangen de jaloezieën voor het kozijn en het hele raam. Als u een draadloos alarmsysteem heeft met sensoren op de ramen, dan is het belangrijk om de zonwering correct te plaatsen. Indien dit niet gedaan wordt, is het mogelijk dat het alarmsysteem afgaat.

Buitenshuis

Vaak is het plaatsen buitenshuis iets moeilijker te installeren dan zonwering binnenshuis. Dit komt omdat buitenzonwering meestal veel zwaarder is en je vaak (elektrische) besturingen moet installeren. Het is belangrijk om het scherm correct te plaatsen, zodat het scherm of de gevel niet beschadigd raakt. Het is belangrijk dat u een goede installatiehandleiding en/ of een duidelijk stappenplan gebruikt om ervoor te zorgen dat de schermen correct worden geplaatst.

Stappenplan

Een goed stappenplan is geen overbodige luxe bij het opzetten van somfy zonneschermen. De exacte stappen kunnen per scherm verschillen en daarom is het verstandig de installatie-instructies zorgvuldig op te volgen. Hieronder hebben we een algemeen stappenplan voor je opgezet:

  • Locatie bepalen: Bepaal de locatie en hoogte van het scherm. Houd er rekening mee dat het scherm hoog genoeg is, zelfs als het is uitgevouwen. Markeer de locatie van de schermsteunen op de muur. Het is belangrijk dat de steunen precies op dezelfde hoogte hangen.
  • Boren: Boor de gaten voor de schroeven met behulp van een boor. Vanwege de draagkracht is het niet verstandig om gaten in de voegen te boren.
  • Installeer de keilbouten en beugels: Plaats de keilbouten in de gaten in de muur. Zorg ervoor dat de keilbouten voldoende uit de muur steken om de beugels vast te zetten. Als de weerstand te hoog is, kunt u de keilbouten nog zachtjes met een rubberen hamer aantikken. Draai de moeren en ringen van de keilbouten vast en gebruik deze om de beugels vast te draaien. Draai de moeren stevig vast.
  • Cassette invoegen: plaats de cassette aan beide kanten tegelijkertijd in de beugels. Hiervoor heb je twee mensen nodig.

Schermaanpassing: u kunt het scherm eventueel nog naar boven of beneden aanpassen. Hiervoor kunt u de bouten aan de zijkant losdraaien en daarna met de bouten aan de

Comment here