Interieur

Zo zorg je voor een betere lichtinval in je huis!

Een huis met veel lichtinval kan erg fijn voelen. De meeste mensen houden van een fijne lichtinval, grote raampartijen en de juiste lampen. Maar er zijn nog meer handige trucs om de lichtinval in je huis te verbeteren. Hierdoor kost het minder stroom of heb je ook in de winter minder last van een donker huis overdag. In deze blog leggen we je graag uit hoe je dit doet. Lees snel verder! 

Grote tuindeuren 

Grote raampartijen kunnen al heel veel doen voor de lichtinval in je huis. Maar een grote tuindeur doet nog veel meer! Tuindeuren zijn vaak heel hoog en breed waardoor veel licht van bovenaf naar binnen kan vallen. Hierdoor voel je je het hele jaar door verbonden met je tuin en laat je veel natuurlijk licht naar binnen. 

Duo rolgordijn 

Lichtinval kan erg fijn zijn maar eigenlijk wil je die ook voor een gedeelte kunnen reguleren. Zo heb je veel licht op momenten dat je dat prettig vindt, en weinig licht andere momenten. Soms kan een hele felle zon niet prettig zijn als je achter een computer moet werken. Met de juiste raambekleding los je dit makkelijk op. Een duo rolgordijn is dé perfect mogelijkheid om lichtinval in een ruimte te reguleren. En brengt bovendien sfeer aan in je interieur. 

Lichte kleuren 

Door lichte kleuren te gebruiken in huis, kan een ruimte frisser, ruimer én lichter ogen. Daardoor zorgen lichte kleuren voor een betere lichtinval in huis. Dit gaat natuurlijk niet alleen over wit, maar ook andere pasteltinten die een ruimte lichter en ruimtelijker doen lijken. Lichte kleuren reflecteren namelijk licht. Hierdoor weerkaatst het licht terug in de ruimte en belicht ook andere hoeken van de kamer. 

Spiegels in huis 

Spiegels werken perfect om licht te weerkaatsen. Je kan je gebruikmaken van spiegels voor een goede lichtinval. Het handigst is om de spiegel of spiegelwand op te hangen tegenover het raam, daar komt het licht vandaan. De spiegel reflecteert het daglicht weer terug in de ruimte. Bovendien lijkt iedere ruimte groter met een spiegel. 

Duo rolgordijn van Raamdecoratie.com 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een duo rolgordijn? Dat vind je bij Raamdecoratie.com! Laat je adviseren door één van onze medewerkers en wij maken de duo rolgordijnen voor jou op maat. 

Comment here