Interieur

Zo kies je de juiste raamdecoratie op maat

Je gaat verhuizen of verbouwen. De kleur van de muur is uitgekozen, de meubels zijn al gekocht en nu blijft er nog een laatste taak over: raamdecoratie kiezen. Het lijkt zo simpel, tot je ziet hoeveel keuze er eigenlijk is. Vouwgordijnen, jaloezieën, rolgordijnen, plissé of Duette gordijnen.. Hoe kies je nu de juiste vorm van raamdecoratie? Wij helpen je een handje! 

Bepaal de gewenste lichtinval en privacy

In de woonkamer is zonlicht gewenst, in de slaapkamer juist niet. Het is dus goed om elke ruimte in je woning apart te bekijken. Hoeveel privacy wil je hier? En wil je juist veel lichtinval of heb je liever een verduisterende vorm van raamdecoratie? In de woonkamer zijn lichtdoorlatende vouwgordijnen perfect. Voor een slaapkamer is een verduisterend rolgordijn juist weer meer geschikt. 

Wil je lichtinval en privacy juist combineren? Kijk dan eens naar vormen van raamdecoratie die met een top down bottom up uitvoering geleverd kunnen worden. Plissegordijnen, Duette gordijnen en vouwgordijnen kunnen zo uitgevoerd worden dat de stof verspannen is tussen twee koorden. Hierdoor kun je het gordijn op elke gewenste hoogte hangen. Genieten van de opkomende zon, maar wil je wel wat privacy? Dan hang je je gordijnen gewoon aan de onderkant van het raam. Zo kun je eindeloos bijstellen! 

Kleur bekennen

Heb je eenmaal een keuze gemaakt? Dan is het tijd om kleur te bekennen. Vraag altijd gratis kleurstalen aan als dit kan, omdat de kleur op je beeldscherm altijd iets kan afwijken van het origineel. Plak je kleurstalen op het raam en kijk hoe de kleur veranderd door de verschillende kleuren die de zon afgeeft. In de ochtend is zonlicht vaak wat koel, terwijl het ‘s middags juist weer warmer is. Dat kan veel invloed hebben op de kleur. 

Maak je raamdecoratie persoonlijk

Je maakt je nieuwe rolgordijn, jaloezie of Duette gordijn pas echt persoonlijk door de manier van afwerking. Welke kleur ketting kies je? En komt de bediening links of juist rechts te hangen, omdat je links geen ruimte hebt om je gordijnen te bedienen? Met zoveel verschillende soorten raamdecoratie komen ook weer verschillende vormen van afwerkingen, die je geheel naar eigen wens kunt selecteren. Oriënteer goed voor je je aankoop doet. Bel voor advies of maak een afspraak voor een bezoek in de showroom, als de partij waar jij je raamdecoratie wil kopen een showroom heeft. 

Succes met het kopen van je nieuwe raamdecoratie!

Comment here