BouwenWonen

Wonen aan de Costa Blanca: het ultieme vakantiegevoel elke dag

Het is een droom van velen: een vakantiehuis in Spanje. De zon, het warme klimaat en de heerlijke Spaanse sfeer zijn niet voor niets zo aantrekkelijk. Maar wat niet iedereen beseft, is dat het ook heel aantrekkelijk is om hier te wonen. Wonen aan de Costa Blanca heeft namelijk heel veel voordelen. In dit blog lees je er alles over!

Costa Blanca

De Costa Blanca is een kuststrook in het zuiden van Spanje, in de provincie Alicante. De name ‘Costa Blanca’ is afgeleid van het kalksteen dat hier in overvloed aanwezig is en dat ervoor zorgt dat het water hier prachtig turquoise is. De kustlijn is maar liefst 200 kilometer lang en heeft daardoor heel veel verschillende soorten stranden. Er zijn brede zandstranden, kleine baaien, rustige stranden en levendige stranden met allerlei bars en restaurants. Er is hier voor iedereen dan ook wel wat te vinden.

Klimaat

Het klimaat op de Costa Blanca is aangenaam warm en zonnig. In de zomermaanden is het hier gemiddeld 30 graden en in de wintermaanden rond de 20 graden. Dit maakt het een perfecte bestemming voor een vakantie, maar ook om er te wonen. In de zomer kun je hier heerlijk zwemmen, surfen en snorkelen en in de winter is het er aangenaam genieten van de zon.

Levendig, maar ook rustig

De Costa Blanca is een populaire toeristische bestemming, maar het leven hier is ook perfect voor expats. Alicante is de grootste stad van de provincie en hier is het een levendige en internationale sfeer. Er zijn veel Engelse en Nederlandse expats die hier wonen en werken. Alicante heeft een internationale luchthaven, waardoor het makkelijk te bereiken is vanuit Nederland. Ook de rest van Spanje en Europa is makkelijk te bereiken vanuit Alicante.

Ben je op zoek naar een rustiger leven, dan zijn er ook genoeg kleine dorpjes en steden langs de Costa Blanca waar je terecht kunt en ontdek in dit geval bijvoorbeeld het huizenaanbod Moraira. Hier is het leven iets rustiger en kun je genieten van de Spaanse sfeer. De mensen hier zijn heel vriendelijk en gastvrij en je zult je snel thuis voelen. 

Wonen aan de Costa Blanca betekent dus genieten van het ultieme vakantiegevoel elke dag. De zon, het warme klimaat, de prachtige stranden en de heerlijke Spaanse sfeer zorgen ervoor dat je je hier nooit zult vervelen. Kortom, een droombestemming voor velen!

Comment here