Interieur

Welke vorm eettafel kies ik bij mijn interieur?

Tafels komen voor in veel verschillende vormen en maten. Je hebt rechthoekige eettafels, vierkante, ovalen of ronde eettafels. Welke tafel het beste bij jou past, hangt af van de grootte van de ruimte waarin je de eettafel wilt plaatsen en van je leefsituatie. Wij zetten de eettafels in dit artikel op een rijtje zodat je makkelijk een keuze kunt maken. 

De rechthoekige eettafel

De meest populaire vorm onder de eettafels is de rechthoekige eettafel. Dat is niet gek, want je kunt veel kwijt op een rechthoekige eettafel. Of het nu gaat om al dat lekkers voor een etentje met familie, of om het huiswerk van de kinderen. Afhankelijk van de maat van de tafel is er genoeg plaats voor veel mensen tegelijk. Je kunt gemakkelijk een stoel aanschuiven aan de kop z’n kant.

De vierkante eettafel

Bij een vierkante tafel zijn alle zijden even breed. Hierdoor is een vierkante tafel geschikt als je een kleine ruimte hebt. Daarnaast kan een vierkante tafel ook gezelliger zijn, bijvoorbeeld tijdens een diner of borrel met familie en vrienden. De afstand tot elkaar is kleiner, waardoor je makkelijker contact maakt met anderen aan de tafel.

De ronde eettafel

Als je de ruimte zoveel mogelijk wilt benutten, dan kun je het beste kiezen voor een ronde eettafel. De vorm neemt weinig plaats in beslag en je kunt makkelijk rondom de tafel bewegen. Wist je dat de ronde tafel niet alleen geschikt is voor in je eetkamer? Door de ronde vorm van de tafel kan er niemand aan de kop zitten en is de afstand tussen iedereen gelijk. Perfect voor in de vergaderruimte dus! Voor zoveel mogelijk plek is het dan verstandig om te kiezen voor een ronde tafel van 150 centimeter.

De ovalen eettafel

De ovalen eettafel is uniek in zijn soort. De meeste meubels in huis hebben strakke lijnen, waardoor de ovalen eettafel een opvallend item is in huis. Het houdt het interieur speels en bovendien is een ovalen eettafel perfect voor een smalle ruimte. De tafel heeft namelijk geen hoeken waardoor je er makkelijker omheen kunt bewegen dan bij een rechthoekige tafel.

Er is genoeg keuze voor iedereen wat betreft eettafels. Afhankelijk van de ruimte waar je de eettafel plaatst en je persoonlijke voorkeur, kun je kiezen voor de beste vorm eettafel!

Comment here