Interieur

Welke lay-out voor een keuken kies jij?

Je hebt al een paar lay-outs van keuken bekeken. Je ziet vaak een L-vormige, U-vormige of een eilandkeuken voorbij komen, maar zijn er nog andere soorten lay-outs? Je kan maar beter alles weten en dan goed over nadenken of voor welke lay-out je dan gaat. Is toch wel zo handig, anders kom je zo meteen eentje tegen die je eigenlijk beter vindt passen of zelfs leuker lijkt. Hieronder twee lay-outs waar je misschien nog niet aan hebt gedacht.

Peninsula keuken lijkt mij wel wat

Zoals de naam al doet vermoeden, wanneer je een schiereiland aan een keuken toevoegt, voeg je echt een eiland toe dat zojuist is verbonden met de rest van de keuken. Het resultaat wordt vaak een hoefijzervorm genoemd, maar het lijkt ook een beetje op de aanrechtruimte van de U-vormige keukenindeling, alleen zonder de muur erachter. Dit is ideaal voor huizen die echt een eiland willen om aan te werken of te eten, maar niet echt de ruimte hebben om er een in het midden van de kamer te bouwen. Er zijn beperkingen aan deze benadering wat betreft gebruik en toegankelijkheid, maar het kan een geweldige compromis zijn voor het verbeteren van een klein, L-vormige lay-out.

Twee eilanden keuken vind ik wel leuk

Een keukenidee die waarschijnlijk het meest extravagant is. Als je van plan bent een enorme keuken in je nieuwe huis te maken en een grote open ruimte in het midden heeft, zijn er twee manieren om deze te vullen. Je kunt kiezen voor een traditionele eilandkeuken of je kunt twee eilanden hebben. De indeling van twee eilandkeukens is erg logisch in grote ruimtes, omdat één groot eiland onpraktisch kan worden. De vraag is, als je de ruimte in tweeën deelt en twee afzonderlijke eilanden hebt, gebruik je dan beide? Er zijn veel opties en ontwerpideeën om mee te spelen als je twee eilanden overweegt. Je zou een eiland kunnen hebben om te koken en een om te eten of misschien een voor de kinderen om lekker op te knoeien. Daarnaast vinden zij het vast hartstikke leuk. Het idee is aantrekkelijk, maar vereist wel veel nadenken dus kijk goed of het bij je past.

Ben je al aan het rond kijken en op zoek naar een keuken ontwerper in Brabant? Kijk anders eens voor keuken op maat in Eindhoven, ’s-Hertogenbosch of misschien wel Roosendaal.

Comment here