Geen categorie

Welk type bed past bij jou?

Bedden, we hebben er allemaal een nodig. Maar wat zijn de opties, hoe verschillen deze van elkaar en wat zijn de voordelen van verschillende typen bedden. Er zijn een hoop verschillende opties, dus wij bespreken er graag een paar.

Hoog laag bed

Het Hoog laag bed heeft een imago dat het een verpleegbed is voor oude mensen, maar het is veel meer dan dat. Bij een mooi hoog laag bed zie je van buiten niet dat het een bijzonder bed is. Het ziet er gewoon uit als een ‘normaal’ bed, maar vanbinnen zitten enorm veel nuttige functies. De belangrijkste functie van een hoog laag bed is dat deze natuurlijk on hoogte verstelbaar is, maar een luxe variant kan nog veel meer opties bieden. Zo kunnen beide kanten afzonderlijk versteld worden en kunnen luxe modellen ook deelbaar en verrijdbaar zijn. Dat betekent dat je de twee helften van een tweepersoonsbed gemakkelijk uit elkaar schuift. Dit is handig voor het opmaken van het bed en als het bed wel wordt gebruikt om zorg te verlenen. Bekijk alle opties die een luxe hoog laag bed kan bieden op de website van de Suite.

Boxspring

Een boxspring is een populair en bekend slaapsysteem. Toch zijn er vaak nog vragen over de verschillen tussen een boxspring en een ‘normaal’ bed ofwel een ledikant. Een boxspring is een compleet slaapsysteem. Deze bestaat uit een matras en een bedbodem. De bedbodem is een gestoffeerde box met latten en/of veren. Daar bovenop komt nog een matras. Door deze bedbodem is het net alsof je twee matrassen op elkaar legt. Je kunt je voorstellen dat dit extra comfort geeft en dat dit de reden is waarom de boxspring zo populair is. Een boxspring is volledig naar eigen wensen samen te stellen en is uit te breiden met allerlei extra’s voor meer luxe en comfort.

Ledikant

Een ledikant is het ‘normale’ bed wat bestaat uit een bed frame, lattenbodem en matras. Deze is ook enigszins te personaliseren, maar biedt toch iets minder extra’s dan een boxspring of hoog laag bed. Dit soort bedden is vaak ook het goedkoopst.

Comment here