Geen categorie

Wat zijn hervulbare cartridges en wat kun je ermee?

Hervulbare cartridges zijn – zoals de naam ons al doet vermoeden – cartridges die je meer dan één keer kunt gebruiken. Op het moment dat de inkt op is, kun je deze Hervulbare cartridge namelijk bijvullen met navulinkt. Zo haal je het meeste uit de cartridge. Bij een ‘normale’ cartridge heb je vaak niet de optie om deze te hergebruiken wanneer de inkt op is, terwijl het patroon van de cartridge veel vaker dan één keer mee kan. Hartstikke zonde dus om de cartridge helemaal te vervangen wanneer slechts de inkt op is!

Hergebruik de cartridge tot 4 à 5 keer

We hebben net al even kort uitgelegd dat het eigenlijk hartstikke zonde is om een cartridge na één keer gebruik meteen te vervangen zodra de inkt op is. Het patroon van de cartridge kan namelijk wel 4 tot 5 keer mee en zou je prima kunnen hergebruiken. Hervulbare cartridges zijn in dit geval dan ook de uitkomst. Zo hoef je enkel de inkt aan te vullen en kun je veel langer gebruik maken van de cartridge zelf. Naast dat dit natuurlijk een stuk goedkoper is dan iedere keer een heel nieuw exemplaar aanschaffen, draag je hiermee ook nog eens bij aan een beter milieu.

Hier moet je op letten

Wanneer je hervulbare cartridges wilt aanschaffen, is het natuurlijk wel belangrijk dat je de juiste koopt voor jouw printer. Zo verzeker je jezelf er niet alleen van dat de documenten die jij uitprint ook van de beste kwaliteit zijn, maar weet je ook zeker dat de cartridge überhaupt wel op jouw printer past. Elke printer heeft namelijk zo zijn vereisten en lang niet elke cartridge past op jouw merk en type printer. Check dus even goed of je de juiste variant hebt voordat je deze in huis haalt, zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Comment here