Wonen

Wat te doen met een verstopte rioollijn?

Sanitair problemen veroorzaakt door verstopt rioolafvoeren kunnen duur en frustrerend zijn voor mensen met een huis, appartement en andere soort woningen. In dit artikel worden de tekenen van het probleem uitgelegd en wanneer het handig is om een professional in te huren om jouw riool te ontstoppen.

Is mijn hoofdrioolafvoer verstopt?

Vreemde gorgelende geluiden die uit je toilet komen. Water borrelt uit je douche als je de wasmachine laat draaien, Nee, jouw huis is niet echt een kandidaat om op te geven voor een ‘Haunted House’ programma. Dit zijn enkel tekenen dat je mogelijk een verstopte hoofdafvoerleiding hebt – een ernstig probleem met het sanitair.

Een verstopte rioolafvoerleiding kan het sanitair in jouw hele huis beïnvloeden. In ernstige gevallen kan je eindigen met ruw afvalwater dat uit jouw afvoer komt en dat wil niemand.

Tekenen van een verstopte rioollijn

Pas op voor deze vroege waarschuwingssignalen van een verstopte of verstopte rioolleiding, zodat je het probleem kan oplossen, voordat het een dure noodsituatie wordt. Jouw afvoeren lopen allemaal langzaam, ondank s jouw inspanningen om die te verwijderen. Als je alle doe-het-zelfontstoptips in deze lijst hebt geprobeerd en je nog steeds geen oplossing lijkt te vinden, is de blokkade waarschijnlijk in je rioolleiding.

Verschillende sanitairarmaturen zijn tegelijkertijd verstopt. Als jouw wc’s, aanrecht en bad of douche allemaal een back-up hebben, heb je waarschijnlijk een verstopte rioolleiding. Toiletten hebben de meest directe route naar het riool, evenals de grootste afvoerleiding. Als de verstopping in je rioolleiding zit, heb je waarschijnlijk eerst problemen met je toiletten. Als jouw wc’s goed werken terwijl andere armaturen in jouw huis nog steeds langzaam leeglopen of volledig worden geback-upt, heb je waarschijnlijk geen stop in jouw hoofdrioolleiding.

Wanneer je de wc doorspoelt, komt er water in of in het bad of onder de douche terecht. Wanneer jouw rioolleiding verstopt is, kan het water niet door de afvoer lopen. In plaats daarvan stroomt het terug door de leidingen en komt het uit op het laagste punt – meestal de doucheafvoer.

Wanneer je water in de wastafel in de badkamer laat lopen, borrelt de wc en gorgelt het. Het borrelen is te wijten aan lucht ie is opgesloten in het leidingsysteem. Laat het water ongeveer een minuut in de gootsteen lopen die het dichtste bij het toilet ligt. Als het toilet borrelt of het waterpeil in de wc stijgt, heb je mogelijk een verstopte rioolleiding.

Comment here