Wonen

Wat je het beste kan doen met stopcontacten of elektriciteit in het algemeen

Elektriciteit is een onderwerp dat we niet hebben uitgevonden als mens, maar juist hebben ontdekt. Want elektriciteit was er altijd al. Gelukkig hebben we hier wat mee kunnen doen om ons leven een stuk gemakkelijker te maken. De droger, wasmachine, vaatwasser, föhn en alle andere huishoudelijke apparaten zijn er het resultaat van. Maar ook onze telefoons, playstations en andere producten die voor ons plezier gebruiken, gebruiken ook stroom. Het is belangrijk om goed om te gaan met elektrische apparaten, maar nog belangrijker is het omgaan met stopcontacten, want hier komt onze elektriciteit nou eenmaal uit. Lees hier meer over stopcontact veiligheid en hoe je omgaat met elektriciteit buiten. Ga voor meer informatie naar: https://nlshop.se.com/.

Stopcontacten

Elke stekker moet aansluiten op een geschikt stopcontact, maar deze verleidelijke nissen nodigen uit tot ongewenste objecten die kortsluiting en branden kunnen veroorzaken. Gebruik deze elektrische veiligheidstips thuis om stopcontacten veilig te houden:

 • Blokkeer ongebruikte verkooppunten door over te schakelen op een stevige afdekplaat of door kindveilige doppen te gebruiken volgens de aanbevelingen van de Consumentenbond of kijk of de producten aangesloten zijn bij een gecertificeerde veiligheidsdienst.
 • Overbelast stopcontacten niet met meerdere adapters of stroomstrips; probeer in plaats daarvan snoeren te verplaatsen.
 • Plaats nooit een ander object dan de juiste maat stekker in een stopcontact en pas de stekker absoluut niet aan om op het stopcontact te passen!
 • Installeer grond circuit zekeringen in stopcontacten om potentieel gevaarlijke gebieden te beveiligen, zoals in de buurt van zwembaden, kruipruimtes, keukens, badkamers en onvoltooide kelders.
 • Houd alle opbouw stopcontacten goed bedekt met beveiligde platen die alle bedradingen dekken.

Buiten

Het is ook belangrijk om elektrische veiligheid te beoefenen wanneer je buiten bent aangezien vele elektro gevaren zich dichtbij huizen bevinden en niet alleen binnen de muren van een huis gevonden kunnen worden.

 • Houd bomen gesnoeid en uit de buurt van hoogspanningsleidingen en waar de hoogspanningslijnen het huis benaderen.
 • Vliegers, modelvliegtuigen of ballonnen niet in de buurt van hoogspanningslijnen laten vliegen.
 • Bij het gebruik van een ladder moet je zorgvuldig inspecteren in de omgeving om er zeker van te zijn dat het vrij is van hoogspanningslijnen.
 • Niet zwemmen of spelen in het water tijdens een elektrische storm, zelfs als het niet regent.
 • Ga er altijd van uit dat contact met een hoogspanningslijn dodelijk kan zijn.
 • Benader een neergehaalde hoogspanningslijn niet om te zien of deze live is – het kan geen tekenen geven die gemakkelijk kunnen worden waargenomen, maar het is net zo dodelijk. Neem onmiddellijk contact op met de autoriteiten over neergehaalde lijnen.

Comment here