Ideetjes

Wat is een hervulbare inktcartridge?

Een hervulbare cartridge is eigenlijk een replica van de originele cartridge. Deze twee soorten cartridges zijn echter verschillend. De originele cartridge is alleen voor eenmalig gebruik. Integendeel, hervulbare inktcartridges kunnen meerdere keren met inkt worden bijgevuld. Misschien raakt u in de war over hoe deze cartridge werkt. Wanneer de inkt op is, kunt u de inkt rechtstreeks in de inkt kamer injecteren. U kunt deze inkt gebruiken totdat de kamer leeg is. U moet de cartridge verwijderen wanneer u deze wilt vullen. In plaats van deze cartridge weg te gooien, kunt u deze echter opnieuw vullen en weer in uw printer installeren. 

De voordelen van het gebruik van hervulbare inktcartridges 

U kunt veel geld besparen wanneer u deze hervulbare cartridge gebruikt. Als de inkt op is, hoeft u deze alleen maar bij te vullen zonder een nieuwe cartridge te kopen. De printer kan herkennen wanneer u de cartridge hebt gevuld. U kunt dus doorgaan met het afdrukken van alle documenten die u nodig hebt. Dit soort cartridges spaart ook het milieu. Je maakt de omgeving niet vuil doordat je dezelfde cartridge meerdere keren hebt hergebruikt. Het bijvullen van de cartridge is een van de acties om groen te worden. 

Hoe is de afdrukkwaliteit? 

U hoeft zich geen zorgen te maken over de afdrukkwaliteit wanneer u hervulbare inktcartridges gebruikt. Zolang u de cartridge bijvult met inkt van hoge kwaliteit, is de afdrukkwaliteit hetzelfde als wanneer u de originele cartridge gebruikt. Zorg er daarnaast voor dat je speciale inkt gebruikt voor je printer. Dit betekent dat wanneer u een Canon-printer gebruikt, u de Canon-inkt moet aanschaffen. Ook wanneer u een Epson-printer gebruikt, moet u de cartridge bijvullen met Epson Ink. Gebruik nooit universele inkt omdat deze van lage kwaliteit is. Zo behoud je de kwaliteit van je printer. Inkt van hoge kwaliteit kan ook verstopping van de printkop voorkomen. 

Comment here