Ideetjes

Waarop moet ik letten bij het verhuizen met kinderen?

We zien regelmatig dat een verhuizing voor de ouders, maar zeker ook voor de kinderen een stressvolle gebeurtenis kan zijn. Hieronder lees je 5 tips om te verhuizen met kinderen en de verhuizing voor jezelf, maar ook voor jezelf leuk en relaxed te maken.

Wil je meer tips om je verhuizing soepel te laten verlopen? Download de gratis verhuizen checklist

1. Maak de verhuizing zo concreet mogelijk

Zelfs met de beste bedoelingen slagen veel ouders er niet in om hun kinderen voldoende op een verhuizing voor te bereiden. Als je kinderen over de verhuizing vertelt en het daarbij laat, weten ze alleen wat ze achterlaten: school, buurtkinderen, mogelijk grootouders, hun speciale slaapkamer enzovoort.

Het is erg belangrijk dat ouders benadrukken waar kinderen naartoe gaan, waaronder:

  • De (naam van) de nieuwe school
  • Uw nieuwe adres
  • De naam van hun buurt
  • De reden waarom je verhuist
  • Een nieuw huis, met de nadruk op wenselijke voorzieningen die niet beschikbaar zijn in uw oude huis (een achtertuin, een slaapkamer voor iedereen, enz.)
  • Ander weer of verschillende landschappen
  • Unieke kenmerken van de nieuwe stad (misschien zijn er speeltuinen in de buurt, een leuk park of bezienswaardigheden?)

Het is ook belangrijk om duidelijk te maken wat en wie er allemaal op dit nieuwe avontuur komen.

Zelfs als je kinderen ouder zijn, vertel ze dan dat jij en je partner (als je er een hebt) allebei komen, evenals broers en zussen, huisdieren en voor je kind waardevolle spullen.

2. Vertel je kinderen over de stap op de juiste manier

De meeste ouders worden niet wakker op de verhuisdag en tegen hun kinderen zeggen: “Zo, we laten alles achter ons en verhuizen vandaag naar een nieuwe stad!”

Dat betekent niet dat het voldoende is om ze gewoon van tevoren te vertellen. Je moet het ze op de juiste manier vertellen.

Zorg ervoor dat je als gezin samen bent wanneer je het nieuws deelt en vertel het de kinderen voordat je het anderen vertelt (die het nieuws aan hen zou kunnen doorgeven).

3. Geef ze iets om te visualiseren

Het helpt altijd om kinderen iets te laten visualiseren.

Waarschijnlijk heb je een verkenning gedaan van je nieuwe thuisstad, voordat je besloot te verhuizen. Heb je foto’s gemaakt? Als dat zo is, laat kinderen dan naast je zitten terwijl je door foto’s bladert van hun nieuwe school, je nieuwe huis en de belangrijkste bezienswaardigheden. Desnoods haal je foto’s van internet.

Ook kan je samen met je kinderen een tekening van de verhuizing en het nieuwe huis.

Of nog leuker: maak een boekje over de verhuizing die je kan voorlezen, voor het slapengaan!

4. Vermijd het inpakken van de geliefde voorwerpen van je kind

Als je midden in de verhuizing zit, is het normaal dat je zoveel mogelijk rommel wilt opruimen.

Hoewel de drang om dat speelgoed en knuffels in een doos te stapelen om ze ‘voorlopig’ uit de weg te ruimen, sterk is, is het niet de mooiste benadering. Als je het druk hebt, kan je huis een verwoeste puinhoop worden. Je kinderen hebben echt houvast nodig.

Dus hoewel het je misschien lastig is, moet je zo lang mogelijk proberen om de dingen waar ze van houden buiten en zichtbaar te laten. Dat betekent hun favoriete knuffels, dekens, speelgoed, borden en bestek, etc. Als ze zich graag verschuilen achter een bepaalde stoel of spelen in een bepaalde plek, laat die dan ook open ​​in plaats van ze met dozen te bedekken.

Totdat je een nieuw leven kunt creëren, is het beste om het oude zo vertrouwd mogelijk te laten.

5. Wees gelukkig, en zij zullen gelukkig zijn

Je kinderen zullen een vergelijkbare houding aannemen ten opzichte van de verhuizing die je zelf doet. Als je opgewekt bent, zingen ze hetzelfde deuntje. Je kunt het ze gemakkelijker maken door ze tastbare dingen te geven waarop ze hun energie voor, tijdens en na de verhuizing kunnen concentreren.

Hoewel verhuizen voor volwassenen een stuk ingewikkelder is dan voor kinderen, is het niet meer stressvol. Kinderen zijn erg gevoelig voor de chaos van inpakken en het achterlaten van hun oude leven.

Veel ouders staan er niet bij stil dat het inschakelen van een verhuisbedrijf een ideale oplossing kan zijn om de stress van de verhuizing uit handen te geven, zodat het allemaal lekker soepel verloopt. Vaak vallen de kosten daarvan erg mee en je krijgt er veel gemoedsrust voor terug. Blije ouders, blije kinderen!

Hopelijk helpen deze tips voor het verhuizen met kinderen je om de druk op hen te verminderen en te genieten van jullie nieuwe woning.

Kan je wel een handje gebruiken en zoek je een verhuisbedrijf in Rotterdam of omgeving? Neem eens een kijkje op de website van Verhuisbedrijf De Verhuis Butler. Zij helpen je graag op weg naar een zorgeloze verhuizing.

Comment here