Geen categorie

Waarom je een iPhone erkend servicecentrum moet kiezen

Wanneer je iPhone niet meer normaal werkt of het scherm kapot is, moet je hem snel laten repareren. Je kunt in de war raken bij het kiezen van een optie om je iPhone te laten repareren. Er zijn drie mogelijkheden waaruit je kunt kiezen. Ten eerste kun je hem naar een Apple store brengen. Daarnaast kun je hem ook laten repareren in het iPhone Approved Service Center. Als laatste kun je kiezen voor reparatie door derden. iPhone reparatie door Fixsupport is bijvoorbeeld zo’n optie. Welke van deze drie opties moet je kiezen? Het is beter als je de iPhone laat repareren in het iPhone Authorized Service Center. Het voldoet aan diverse eisen die Apple stelt. Ze hebben gecertificeerde en ervaren technici om je iPhone goed te repareren. Hier zijn dus enkele redenen om een iPhone Authorized Service Center te kiezen.

Aanbod van originele onderdelen

Het is helemaal aan jou om voor een erkend servicecentrum te kiezen of voor reparatie door derden zoals Fixsupport. Als je iPhone ernstige beschadigingen heeft, kan het zijn dat hij niet meer gerepareerd kan worden. De technicus kan je dus voorstellen om bepaalde onderdelen te vervangen. Het voordeel dat je kunt krijgen bij een bezoek aan het iPhone servicecentrum is dan dat het originele Apple-onderdelen gebruikt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het risico van defecten. Omdat het echte iPhone-onderdelen gebruikt, zijn de reparatiekosten van erkende servicecentra hoger dan die van plaatselijke reparatiewinkels. Het geld dat je voor de reparatie uitgeeft is de moeite waard omdat je het originele onderdeel krijgt.

Biedt software-kalibratie en gegevensbescherming

Een andere reden waarom je je toestel naar een door Apple Approved Service Centre zou moeten brengen is om een goede software-kalibratie te krijgen. Je toestel kan gekalibreerd worden door het te verbinden met de diagnostische software van Apple. Daardoor kan je toestel sneller gerepareerd worden. Deze methode is handig om de iPhone met softwareproblemen te repareren. Bovendien beschermt het erkende servicecentrum de gegevens in je toestel. Je hoeft je geen zorgen te maken over het verlies van je gegevens. Tijdens het reparatieproces zal de technicus een goede back-up maken van alle gegevens. Je kunt het dichtstbijzijnde door Apple erkende servicecentrum vinden met behulp van Apple’s locatiezoeker. Als het erkende servicecentrum echter niet in je regio beschikbaar is, kun je overwegen je iPhone te laten repareren in een vertrouwde plaatselijke reparatiewerkplaats.

Comment here