Geen categorie

Waarom de landelijke badkamer zo populair is

Als je van warmte en gezelligheid in huis houdt, is een landelijke badkamer perfect voor jou. In een landelijke badkamer kom je helemaal tot rust en kun je optimaal ontspannen. Je hebt misschien wel een bepaald beeld van hoe een landelijke badkamer eruit ziet. Toch is een landelijke badkamer heel veelzijdig. Zo kun jij jouw landelijke badkamer bijvoorbeeld een moderne touch geven door te kiezen voor meubels met een strakkere afwerking. Of je gaat juist voor een meer klassieke sfeer door te kiezen voor een bad met pootjes.

De juiste meubels

Een landelijke badkamer begint bij de juiste meubels. De kenmerken van een landelijke badkamer zijn de warme kleuren in combinatie met natuurlijke materialen. Voornamelijk de combinatie van hout met zachte kleuren zoals off-white of zand doet het erg goed. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een eiken badkamermeubel gecombineerd met muren in een zachte, off-white kleur. Het badkamermeubel heeft erg veel invloed op de uitstraling van de badkamer. Kies daarom altijd voor een badkamermeubel met een natuurlijke uitstraling, bijvoorbeeld van eikenhout. Vervolgens kun jij het badkamermeubel combineren met een nostalgische kraan en het belangrijkste onderdeel van de inrichting is klaar!

Een landelijke badkamer met lambrisering

Een andere manier om jouw badkamer om te toveren tot een landelijke badkamer is door lambrisering toe te voegen. Je kunt jouw muur tot ongeveer 1/3e bedekken met lambrisering, bijvoorbeeld van hout of van tegels. Als je kiest voor hout kun je dit zelf heel eenvoudig in een mooie, landelijke kleur verven. Om wat geld te besparen kun je kiezen om de lambrisering te maken van hout dat goedkoper is. Zeker als je besluit het hout zelf te gaan verven maakt het soort hout niet heel veel uit. Let er hierbij wel op dat het hout niet te veel knoesten bevat, deze kun je namelijk nog steeds door de verf heen zien.

Comment here