Decoratie

Waarom boekensteunen ook als decoratie niet misstaan

Boekensteunen zijn sinds jaar en dag in vrijwel elke woning te vinden. Van oudsher hebben we allemaal een aantal boeken in huis. Sommige mensen hebben zelfs boekenkasten vol met boeken omdat lezen een heerlijk tijdverdrijf is. Om de boeken netjes in het gareel te houden kun je ze ondersteunen met een of meerdere boekensteunen. Kies je hiervoor een leuk design dan kan je dit ook prima als decoratie gebruiken, zelfs als er even geen boeken tegenaan staan.

Wat is een boekensteun?

Wikipedia zegt er het volgende over: Een boekensteun is een gebruiksvoorwerp dat voorkomt dat boeken omvallen in de boekenkast of een ander voorwerp (boekenplank) waar boeken op kunnen staan. Er zijn grofweg 2 soorten boekensteunen. De eerste soort blijft op zijn plaats staan door zijn gewicht. Dit gewicht kan door het materiaal worden veroorzaakt, maar een boekensteun kan ook verzwaard zijn door bijvoorbeeld zand erin te doen om het gewicht te vergroten. Daarnaast zijn er ook boekensteunen met een plaatje aan de onderkant die je onder de boeken kunt schuiven. De boeken houden de boekensteun vast en de boekensteun houdt de boeken op zijn plaats. Bijzonder in al zijn eenvoud dus.
Er zijn boekensteunen in allerlei vormen en van allerlei materialen. Zo worden veel verzwaarde boekensteunen van steen of keramiek gemaakt en is de boekensteun met een onderplaatje vaak van metaal gemaakt. Deze metalen boekensteunen zijn overigens vaak erg leuk van design. Het voordeel van metalen boekensteunen is dat ze ook gemakkelijk van verschillende en opvallende kleuren kunnen worden voorzien. Zo ontstaan de gekste ontwerpen. Zelfs een boekensteun van James Bond is al verkrijgbaar!

Waar koop je de leukste boekensteunen?

Er zijn meerdere webshops en winkels die boekensteunen (zoals de James Bond boekensteun) in hun assortiment hebben. Een van die webshops is Kadogalerie.nl. Met een webshop en een winkel in Haarlem kunnen zij zich specialist noemen in cadeau artikelen en decoratie artikelen zoals boekensteunen. Alle reden om er eens te kijken of je voor de volgende verjaardag of jubileum een leuk cadeau kunt scoren.

Comment here