Ideetjes

Waar moet je op letten bij het kopen van een chocoladereep: Bonen en Percentage

De reep is volledig opnieuw vervaardigd met behulp van een proces in acht stappen dat begint met gefermenteerde en gedroogde cacaobonen. Het roosteren, breken en wannen van de bonen wordt gevolgd door het malen van de nibs om chocoladelikeur te maken, wat een kostbare en tijdrovende operatie is. De chocoladereep is geconcheerd, wat een van de meest kritische procedures is bij het ontwikkelen van smaak en gladde textuur. Het wordt ook getemperd en vormt zich na het concheren. Als er geen bean-to-bar op het etiket staat, kan het gewoon gesmolten chocolade zijn die in een reep is gegoten, vaak met extra smaken of toevoegingen zoals noten, fruit of kruiden. Chocolade was alleen verkrijgbaar in het donker, melk en wit. Donkere chocolade bevat meestal ongeveer 54 procent cacao. Echte donkere chocolade heeft nu een cacaogehalte van 65 procent of meer, terwijl ambachtelijke chocoladeproducenten zoals Gust Royal donkere melkchocolade maken met een cacaogehalte van 55 procent. De verhouding die je zult waarderen, hangt volledig af van je smaakpapillen en de oorsprong van de chocolade, maar hoe hoger het percentage, hoe minder zoet en intenser de chocolade.

Waar komt jouw chocolade vandaan?

Chocolade heeft terroir zoals koffie en wijn. De smaak van een chocoladereep wordt sterk beïnvloed door de herkomst van de bonen. Madagascar staat bekend om de productie van zure bonen met tonen van citrus en bessen. Ecuador produceert bonen met fudgy, nootachtige, karamelaroma’s. Peruaanse bonen kunnen bloemiger en kruidachtiger zijn dan Caribische bonen, die een ondertoon van tropisch fruit kunnen hebben.

Waar is jouw chocolade van gemaakt?

Je pure chocolade-ervaring is beter als de chocolade minder ingrediënten bevat. Cacaobonen en suiker zijn de enige ingrediënten die door grote chocoladeproducenten worden gebruikt. Sommige chocolatiers voegen tijdens het concheren meer cacaoboter toe voor een romigere textuur. Vanille, vanilline, kunstmatige kleur- of smaakstoffen, fructose-glucosestroop en sojalecithine moeten allemaal worden vermeden in repen. Bekijk de premium ingrediënten voor het chocolade kopen bij Gust Royal.

Comment here