Interieur

Waar let je op bij het kopen van een handdoek?

Voordat je een handdoek gaat kopen is het belangrijk dat je wel op een aantal dingen let. Er zijn namelijk heel veel verschillende handdoeken in verschillende kleuren/vormen/maten etc. Je wilt natuurlijk wel een coole handdoek bij hebben wanneer je gaat zwemmen. Maar waar let je nou precies op bij het kopen van een handdoek?

Stof

Handdoeken worden van verschillende stoffen gemaakt en om de juiste keuze te maken is het wel handig wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende stoffen. Als eerst wordt microvezel vaak gebruikt voor het maken van handdoeken. Een voordeel van microvezel is dat het niet zo snel scheurt. Daarnaast heb je ook nog badstof wat erg fijn aanvoelt. Badstof bestaat namelijk uit kleine lusjes die tijdens het weven van de stof worden ingebracht en hierdoor wordt vocht makkelijk geabsorbeerd. Verder worden handdoeken ook weleens gemaakt van Linnen. Linnen is een natuurlijke stof en wanneer je duurzaamheid erg belangrijk vind is het verstandig om te kiezen voor linnen als materiaal voor je handdoek.

Grootte

Wanneer je de stof eenmaal hebt gekozen ga je de maat kiezen. Er zijn veel verschillende afmetingen en tegenwoordig kan je handdoeken ook al laten personaliseren dus je kan vaak je afmetingen zelf bepalen. Er zijn verschillende namen die horen bij bepaalde afmetingen zo heb je gastendoekjes, handdoeken, badlakens en strandlakens. Aan de ene kant wil je natuurlijk een zo groot mogelijke handdoek hebben maar aan de andere kant weegt deze natuurlijk ook meer. Daarnaast neemt een grote badhanddoek ook veel meer ruimte in beslag dus eigenlijk is het niet zo praktisch om een hele grote handdoek te kopen.

Design

Het design van de handdoek is natuurlijk ook erg belangrijk. Er zijn talloze prints voor op handdoeken dus er zit vast voor ieder wat wils bij! Vaak kan je ook nog eens je handdoek personaliseren waardoor je hem helemaal naar jouw smaak kan maken.

Onderhoud

Wanneer je je handdoek vaak wast wordt de handdoek alleen maar lelijker dus je moet hem zo min mogelijk wassen. Een handdoek kan je heel vaak gebruiken voordat hij gewassen moet worden dus doe dit dan ook. Naarmate hij vaker is gewassen voelt de handdoek ook harder aan wat niet erg fijn is.

Comment here