Tuin

Waar je op moet letten wanneer je een trampoline wil gaan kopen

Een trampoline kopen lijkt heel eenvoudig. Genoeg aanbod, veel keuze en talloze maten, vormen en uitvoeringen. Maar juist die keuzehoeveelheid kan zorgen voor keuzestress. En je wilt natuurlijk geen cognitieve dissonantie gevoelens ontwikkelen na de aankoop van een trampoline. Je kunt jezelf daarom zelf beter goed van tevoren informeren. Dit kun je doen door onlineonderzoek, door contact op te nemen met verkopers of door het lezen van deze blog. We geven je hier enkele handige tips zodat jij de eerste keer direct een perfecte trampoline voor in jouw tuin koopt!

Welke afmetingen zijn geschikt voor jouw tuin?

Om het overzichtelijk te houden delen we tuinen in, in drie verschillende varianten. Namelijk de kleine tuin, de middelgrote tuin en de grote tuin. Kleine tuinen hebben een afmeting tot 30m2. Je kunt in een kleine tuin beter geen grotere trampoline plaatsen die een grotere diameter heeft als 252 cm. Anders raakt jouw tuin snel vol, ziet het er druk en chaotisch uit en heb je waarschijnlijk geen plek meer voor andere tuinmeubels. Een middelgrote tuin heeft een afmeting van 30m2 tot maximaal 60m2. Trampolines met een diameter tot 366 cm passen hier perfect in. Zo houd je nog voldoende ruimte over voor jouw lounge set, barbecue of zithoek. Grote tuinen beginnen vanaf 60m2 of groter. Je kunt hier het beste trampolines in plaatsen die minimaal 380 cm in diameter zijn. Neem je een kleinere trampoline? Dan kan dit zorgen voor een leeg-ogende tuin. De grootste ronde trampolines die je kunt kopen kunnen diameters tot wel 550 cm hebben. Passen deze grote springkanonnen in jouw tuin?

Welke vormen en uitvoeringen trampolines kun je allemaal kopen?

Trampolines voor particulier gebruik zijn in principe in twee te onderscheiden vormen verkrijgbaar. Iedereen is wel bekend met de ronde en de rechthoekige trampolines. Een rechthoekige trampoline is slim om te gebruiken in langwerpige smalle tuinen, waarbij een ronde trampoline weer beter is voor beginnende springers, omdat je makkelijker in het midden land en springt. Naast deze twee vormen, zijn er ook twee typen uitvoeringen. Je hebt namelijk trampolines die je op de grond legt en deels moet ingraven, de zogenoemde in-ground trampolines. En je hebt de zogenoemde on-ground trampolines, deze hoeven niet ingegraven te worden, maar hebben een eigen poten constructie. Tot slot hebben beide type trampolines talloze uitbereidingsopties zoals veiligheidsnette, kleurvolle trampolinesrand en handige opstaptrapjes.

Welke trampoline je het beste kunt kopen voor beginnende springers

Een trampoline kopen is dus minder eenvoudig als je van tevoren dacht. Zoveel zaken om rekening mee te houden en opties waaruit je moet kiezen. Voor beginnende springers en jonge kinderen is het verstandig om altijd te kiezen voor een trampoline met veiligheidsnet. Deze opties komt vaak voor bij ronde trampolines vanaf 180 cm tot 366 cm. Kies ook altijd voor een trampoline met een stevige en degelijke trampolinerand. Een val op de rand, of contact met de veren kan namelijk voor pijnlijke situaties zorgen.

Comment here