BouwenIdeetjes

Voordelen van PVC ten opzichte van andere materialen

PVC vervangt traditionele bouwmaterialen zoals hout, metaal, beton en klei in vele toepassingen. Veelzijdigheid, kosteneffectiviteit en een uitstekende staat van dienst betekenen dat het het belangrijkste polymeer is voor de bouwsector, die 60 procent van de Europese PVC-productie in 2006 voor zijn rekening nam. Polyvinylchloride, PVC, is een van de populairste kunststoffen die in de bouwsector worden gebruikt. Het wordt gebruikt in drinkwater- en afvalwaterleidingen, raamkozijnen, vloer- en dakfolie, wandbekleding, kabels en vele andere toepassingen, omdat het een modern alternatief biedt voor traditionele materialen zoals hout, metaal, rubber en glas. Deze producten zijn vaak lichter, goedkoper en bieden vele prestatievoordelen.

Sterk en lichtgewicht

De slijtvastheid, het lichte gewicht, de goede mechanische sterkte en de taaiheid van PVC zijn belangrijke technische voordelen voor het gebruik in de bouw en de constructie.

Gemakkelijk te installeren

PVC kan gemakkelijk worden gesneden, gevormd, gelast en samengevoegd in verschillende stijlen. Het lichte gewicht zorgt voor minder manuele handelingen.

Duurzaam

PVC is bestand tegen verwering, chemische verrotting, corrosie, schokken en slijtage. Het is daarom de voorkeur voor veel verschillende producten met een lange levensduur en buitenproducten. In feite zijn toepassingen op middellange en lange termijn goed voor ongeveer 85 procent van de PVC-productie in de bouwsector. Zo wordt bijvoorbeeld geschat dat meer dan 75 procent van de PVC-buizen een levensduur heeft van meer dan 40 jaar met een mogelijke levensduur tot 100 jaar. In andere toepassingen, zoals raamprofielen en kabelisolatie, geven studies aan dat meer dan 60 procent ervan ook een levensduur van meer dan 40 jaar zal hebben. Doordat PVC zo duurzaam is worden ramen ook vaak van PVC gemaakt. Ben je op zoek naar nieuwe ramen en woon je in de buurt van Maldegem? Zie dan PVC Ramen Maldegem.

Kosteneffectief

PVC is al decennialang een populair materiaal voor bouwtoepassingen vanwege zijn fysieke en technische eigenschappen die uitstekende kostenvoordelen bieden. Als materiaal is het zeer concurrerend in termen van prijs, deze waarde wordt ook versterkt door de eigenschappen zoals de duurzaamheid, levensduur en lage onderhoudskosten.

Comment here