IdeetjesInterieurWonen

Voor op je verlanglijstje: mangohouten meubels

O, kom er eens kijken… We kennen het liedje allemaal wel. En misschien horen we het nu nog net iets vaker, want pakjesavond staat weer voor de deur. Tijd dus om je wensen te verzamelen op een lijstje. Wie krijgt er een cadeautje en wie gaat er in de zak mee terug naar Spanje? Die vraag kan alleen sinterklaas beantwoorden. Tot die tijd kunnen we alleen maar hopen op cadeautjes. Heb jij jouw lijstje al klaar? Wij zijn er in ieder geval op tijd bij en inspireren je graag met een paar prachtige mangohouten meubels, zoals een ovale eettafel. Mangohout is een populaire trend op woongebied en mag daarom wat ons betreft niet ontbreken aan jouw lijstje. 

Sfeervol cocoonen

Nu we weer veel binnen zitten, kan het interieur wel wat sfeer gebruiken. En als er iets voor sfeer zorgt, is het wel mangohout. Mangohout is een tropische plant en dat zie je terug in het hout. Het hout wordt namelijk gekenmerkt door warme kleurschakeringen. Daarnaast zijn de planken vaak robuust en oogt het gehele meubel natuurlijk, omdat de meubels eenvoudig zijn – maar daardoor zeker niet minder stijlvol. Wat je steeds vaker ziet, zijn zwarte mangohouten meubels. Op het eerst oog kunnen deze meubels zwaar aanvoelen, maar dat los je heel makkelijk op door er een lichte tegenhanger bij in de buurt te zetten, zoals een lichte vaas of lichte eetkamerstoelen.

Ruim aanbod meubels

Een andere fijne bijkomstigheid is dat mangohout enorm duurzaam is. Mangohout is een restproduct van de mangoteelt. De boom krijgt door de meubelindustrie een tweede leven. Met een mangohouten meubel haal je dus niet alleen het sfeergehalte van je huis omhoog, maar doe je ook een goede daad voor het milieu. Mangohouten meubels bestaan in allerlei soorten. Daardoor weet je nagenoeg zeker dat er van het meubel waar jij naar op zoek bent, wel een mangohouten variant moet zijn. Weet jij al welk meubel er aan jouw verlanglijstje toegevoegd wordt? Is het een ronde, rechthoekige of ovale eettafel of toch een mangohouten salontafel? Om je woonkamer compleet te maken kun je ook denken aan een tv-meubel, dressoir, wandkast of buffetkast van mangohout. Steek kaarsjes en het haardvuur aan en jij bent verzekerd van een sfeervolle winter.

Comment here