Interieur

Vloertips voor je nieuwe woning

Een vloer is een uiterst belangrijk en doorslaggevend element voor een woning. Het zorgt voor de sfeer in het huis. Het maakt het interieur en de stijl helemaal af. Bovendien is het een keuze waarvan je 100% zeker moet zijn, omdat het toch voor een lange periode meegaat. We delen graag de tips die ervoor zorgen dat jij weet welke vloer jij straks gaat uitkiezen bij Issa vloeren.

Kijken naar de ruimte

De keuze van materiaal in vloeren is sterk afhankelijk van de ruimte waarin de vloer komt te liggen. In de keuken en badkamer is het bijvoorbeeld erg belangrijk dat er rekening wordt gehouden met de vochtbestendigheid van de vloer. Hout is hier bijvoorbeeld geen handige keuze in. Bepaal dus goed wat je in de ruimte gaat doen en aan welke eisen de vloer moet voldoen.

Het gebruik van de vloer

In een huis waar veel kinderen of huisdieren rondlopen, is er waarschijnlijk een andere keuze in vloer dan wanneer je alleen woont. Het moet bij het ene huishouden waarschijnlijk vaker en makkelijk schoon worden gemaakt dan bij het andere huishouden. En, wat dacht je bijvoorbeeld van de geluiddemping van de vloer? Het is goed om rekening te houden met de praktische aspecten bij de keuze van een vloer.

Het effect van een vloer

Een vloer kan ervoor zorgen dat een ruimte groter of kleiner lijkt. Een lichte vloer reflecteert bijvoorbeeld het licht, waardoor een ruimte ook groter lijkt. Terwijl een donkere vloer in een grote ruimte juist voor meer sfeer kan zorgen. Ook is het goed om te kijken naar de contrasten van de vloeren met de muren. Het moet namelijk ook niet te kil worden.

Plinten

Een klein, maar heel belangrijk onderdeel van een vloer zijn de plinten. Kies je bijvoorbeeld plinten in dezelfde kleur als de vloer, dan lijkt het oppervlakte groter. Ga je juist voor plinten in dezelfde kleur als de muur, dan lijkt het oppervlak kleiner. Als je nog niet zeker bent van je keuze, is het gelukkig ook mogelijk om eerst de vloer te leggen en dan pas de plinten te kiezen aan de hand van de verschillende samples die je kan krijgen.

Verschillende soorten vloeren

Er zijn verschillende soorten vloeren om uit te kiezen, bijna teveel keuze. Welke het meest geschikt is, heeft voornamelijk te maken met persoonlijke voorkeur. Maak eens een moodboard van jouw interieur in het huis. Aan de hand hiervan kun je vaak al goed zien wat voor een sfeer en stijl jij terug wil laten komen. Zo zie jij of een floorify vloer of pvc vloer beter bij jou past.

Comment here