Ideetjes

Van een kleine naar een grote badkamer zonder verbouwing

Veel mensen ergeren zich aan de grootte van hun badkamer. Met een douche en badmeubel is de ruimte al snel gevuld en veel ruimte om te bewegen is er niet. Een badkamer uit- of verbouwen is echter voor velen te duur of niet mogelijk. Gelukkig zijn er ook manieren om een kleine badkamer groter te laten lijken, zonder de hele boel op de schop te moeten nemen. Lees snel verder en ontdek de mogelijkheden. 

Berg losse spullen op

Een handdoekje hier, een wc-rol daar en nog een aantal losse tandenborstels verspreid over het badmeubel… een kleine badkamer ziet er al gauw rommelig uit. Rommel doet een ruimte al gauw kleiner ogen. Zorg er daarom voor dat je losse spullen netjes opbergt, het liefste uit zicht. Berg de losse wc-rollen, handdoeken en meer op in een badmeubel. Heb je geen badkamerkastje? Koop dan een leuke mand om de losse spullen in op te bergen. 

Wauw-effect zonder accessoires

Accessoires maken een ruimte vaak mooier en gezelliger. Dus als deze weg zijn, kan de ruimte al gauw wat sober aanvoelen. Je kunt echter ook een wauw-effect creëren met specifieke onderdelen in de badkamer. Denk bijvoorbeeld aan een gekleurde kraan of toiletborstel. Dit soort elementen zijn tegenwoordig in allerlei kleuren beschikbaar. Van een gouden wastafelkraan en rosé-gouden toiletborstel tot een badkraan in het zwart

Veel licht

Een badkamer met een groot raam brengt veel natuurlijk licht binnen. Natuurlijk licht zorgt voor meer ruimte. Ben je niet gezegd met een groot raam in de badkamer? Kies dan voor de juiste verlichting. Met een aantal inbouwspotjes met witte, heldere verlichting kun je de badkamer al gauw groter laten ogen.

Spiegel

Heb je een kleine spiegel boven het badmeubel hangen? Kijk dan eens of je deze spiegel kunt verplaatsen voor een grotere spiegel. Een spiegel zal de ruimte vergroten en optisch meer ruimte en licht geven. Ga bijvoorbeeld voor een grote spiegel aan de wand. Hoe groter hoe beter!

Tegels en voegen in dezelfde kleur

Heb je kleine vloertegels in je badkamer liggen? Dan doet dit de ruimte vaak kleiner ogen. Dit heeft onder meer te maken met de grotere hoeveelheid voegen, die ogen vaak wat onrustiger. Mocht je niet de hele ruimte opnieuw willen betegelen, dan kun je ook de voegen in dezelfde kleur verven als de tegels. Hierdoor lijkt het alsof je grote vloertegels hebt liggen.

Met welke tip ga jij aan de slag?

Comment here