IdeetjesInterieurWonen

Trend: zwarte badkamers

Zwart wordt alsmaar populairder. Ook voor badkamers kan de kleur zwart jouw badkamer omtoveren tot een elegante, dramatische en trendy kamer. Door zwart in jouw badkamer op te nemen, krijgt je de unieke kans om een ​​kamer te creëren die de perfecte mix is ​​tussen drama en elegantie. Houd rekening met de volgende basisregels en je kunt de kleur zwart creatief gebruiken bij het inrichten van je badkamer.

Zwart gebruiken om diepte toe te voegen

Een van de grootste misvattingen over het gebruik van zwart is dat het een kamer er krap en klein uit kan laten zien. Hoewel het opnemen van zwart in iemands outfit hem er slanker uit kan laten zien, kan zwart in de badkamer juist diepte toevoegen en de kamer groter doen lijken. Een manier om ervoor te zorgen dat jouw badkamer er niet krap uitziet als gevolg van het gebruik van zwart, is door te letten op de manier waarop je de kleur opneemt. Als je geen grote badkamer hebt, overweeg dan om slechts een of twee van de muren zwart te schilderen . Als je je nog steeds zorgen maakt over het gebruik van zwart op muren, overweeg dan om in plaats daarvan te kiezen voor een zwarte tegelvloer of accentstukken.

Vergeet de verlichting niet

Het valt niet te ontkennen dat zwart het beste werkt in badkamers met een groot raam en veel natuurlijk licht. Als je badkamer geen grote ramen heeft of helemaal geen natuurlijk licht heeft, kun je toch zwart opnemen door op de verlichting te letten. Door moderne verlichtingsarmaturen of een grote spiegel in jouw badkamer toe te voegen, helpen de reflecterende oppervlakken het licht door de kamer te kaatsen.

Voel je niet beperkt

Bij het opnemen van zwart in de badkamer, voelen veel huiseigenaren zich misschien beperkt tot het volledig zwart schilderen van de muren. Hoewel dit goed kan werken als het correct wordt uitgevoerd, is het niet de enige oplossing.  Naast het schilderen van de muren, kan je natuurlijk ook kijken naar alle producten die je in jouw badkamer hebt staan. Dit kan je tegenwoordig allemaal vervangen door een mat zwarte versie. Denk bijvoorbeeld aan kranen, douche, regendouche, badmeubels en accessoires.

Overweeg het plafond of de bekleding

Nog een alternatief voor zwarte muren of zwarte vloertegels is om je plafond zwart te schilderen. Hoewel plafonds meestal wit zijn geverfd, is hier geen grote oorzaak of reden voor. Een zwart plafond is een geweldige manier om de aandacht naar boven te trekken en kan een badkamer er heel chic en samenhangend uit laten zien, vooral in combinatie met zwarte accentstukken, zoals een zwarte regendouche of zwarte wastafel in de badkamer. Voor degenen die een beetje op hun hoede zijn voor zwarte plafonds en muren, is het zwart kleuren van de bekleding en andere accenten van de badkamer ook een unieke en interessante stijlverklaring die veel minder risico met zich meebrengt.

Klassieke kleurenschema’s

Zwart, gecombineerd met wit, is een klassiek kleurenschema dat perfect is voor badkamers van vrijwel elke maat of stijl. Een van de beste dingen van dit kleurenschema is dat je er bijna nooit fout mee kunt gaan , de kleurencombinatie heeft eeuwen overleefd en uit de mode is gegaan.

Ben je bezig met een badkamerverbouwing? Kijk dan eens op www.badkamerplanet.nl. We hebben een groot assortiment aan mat zwarte producten.  

Comment here