IdeetjesInterieurWonen

Tips voor het inrichten van je tiener kamer

Wil je je kamer in gaan richten voor je tiener en weet je nog niet precies hoe? Of ben jij zelf van plan om je eigen kamer in te gaan richten? Voordat je aan de slag gaat is het handig om wat tips te hebben over het inrichten van je slaapkamer.

Kleuren

De kleuren zijn erg belangrijk voor een kamer. Het is aan te raden om lichte kleuren te gebruiken aangezien dan je kamer groter lijkt. Het is natuurlijk gaaf om een stoere kleur te gebruiken voor een jongen. Maar probeer het dan te combineren met een wat lichtere kleur. Zorg ook voor voldoende lichtinval hierdoor gaat je kamer ook groter lijken. Wanneer de kamer nou niet zoveel natuurlijk licht krijgt, kies er dan voor om lampen op te hangen met goede verlichting.

Het juiste bed

Wanneer de kleuren zijn gekozen ga je de kamer inrichten met meubels. Om te beginnen ga je natuurlijk kijken waar dat je je bed kan plaatsen. Het is handig om van te voren een duidelijke tekening te maken met de ruimtes en afmetingen zodat je weet op welke posities je bed kan worden neergezet. Daarnaast heb je nog de keuze in wat voor soort bed, welke kleur, welk matras etc. Met een stapelbed kan je met twee personen slapen op één kamer, dit is dus ideaal wanneer je een kamer tekort komt. Een stapelbed kopen is wel pas verstandig als je goed hebt gemeten. Daarnaast zou je ook nog kunnen kiezen voor een normaal bed of een twijfelaar. Een twijfelaar is een bed dat tussen een tweepersoonsbed en een éénpersoons bed zit.

Bureau

Een bureau ook erg handig voor je tiener aangezien hij/zij waarschijnlijk naar de middelbare school gaat (of er al op zit). Een bureau is ook erg handig voor opbergruimte en biedt sfeer aan je kamer. Het is verstandig om een bureau te plaatsen waarbij natuurlijk licht invalt dit studeert fijner.

Kast

Ten slotte moet er ook nog een kast in de kamer komen te staan. Vaak zie je dat tieners gewoon basic kasten hebben en hier jaren mee vooruit kunnen. Wanneer je een wat kleinere kamer hebt zou je ervoor kunnen kiezen om plankjes op te hangen op plekken die je niet vaak gebruikt zodat er toch genoeg opbergruimte is.

Comment here