Tuin

Tips voor een onderhoudsvriendelijke tuin

Het gras lijkt altijd groener bij de buren en de bloemetjes misschien ook wel kleurrijker. We willen allemaal wel een tuin waarbij alles prachtig bloeit, maar waar we het liefst zo min mogelijk tijd aan hoeven te besteden. In deze blog lees je tips hoe je dat voor elkaar krijgt!

Bloemen

Er zijn ontelbaar veel soorten bloemen, maar de ene soort heeft natuurlijk veel meer aandacht nodig dan de andere soort. Bedenk dus goed hoeveel tijd je er aan wilt besteden en wat voor bloem je mooi vindt. Op internet is genoeg informatie over allerlei bloemen te vinden, zodat je de bloem vindt die het beste bij jou past.

Afscheiding

Het is wel zo prettig dat de tuin helemaal omheind is, zodat de buren niet zomaar in de tuin kunnen kijken en je je privacy hebt. Vaak wordt een tuin omheind met een haag of beuk, wat natuurlijk enige onderhoud nodig heeft, gezien het een levende plant is. Je kunt er ook voor kiezen om de tuin te omheinen met kastanjehouten hekwerk of een andere vorm van hekwerk. Zo kun je in alle rust in je tuin zitten en heb je een onderhoudsvrije omheining.

Gras

Wat niet kan ontbreken in iedere tuin is natuurlijk een stuk gras. Wanneer je het netjes bijhoudt, zorgt het voor een mooie groene uitstraling van je tuin en het heeft weinig onderhoud nodig. Gras blijft ook in de winter mooi groen, zodat de bloemen en planten die hun blad verliezen wat minder opvallen.

Comment here