IdeetjesWonen

Tips om je thuiskantoor in te richten voor serieuze productiviteit

Tips om je thuiskantoor in te richten voor serieuze productiviteit

Productiviteit wordt bevorderd in omgevingen waar creatieve gedachten bloeien, afleidingen tot een minimum wordt beperkt en een gezonde atmosfeer ons stimuleert. Veel moderne werkplekken zijn slim ontworpen voor de productiviteit van werknemers, maar onze thuiskantoren missen deze innovaties. Of je nu een eigen bedrijf start, fulltime thuis werkt of af en toe zaken doet vanuit jouw thuiskantoor. Je kunt met deze tips profiteren van het optimaliseren van jouw werkruimte voor serieuze productiviteit.

Voeg je eigen stijl toe

Wanneer je zelf ontwerpbeslissingen neemt over je werkruimte, verhoog je jouw productiviteit met maar liefst 32%. Houd je van urban, minimalistisch, modern country of shabby chic? Welke soorten persoonlijke items inspireren je in je werkruimte? Maken persoonlijke souvenirs je gemotiveerd en gelukkig? Deze individuele details zorgen ervoor dat jij je meer op jouw gemak voelt in de ruimte, wat de productiviteit ten goede komt. Gelukkig zijn er genoeg tweedehands kantoormeubelen die bij jouw stijl passen. Voor de prijs hoef je het dus niet te laten!

Positioneer je bureau volgens de principes van Feng Shui

Je hebt vast al een of meerdere tweedehands bureaus aangeschaft die de perfecte hoogte zijn voor jou. Toch is dit niet alles waar je aan moet denken. Als je werkruimte je traag maakt in plaats van energiek, overweeg dan om deze opnieuw in te delen volgens de Feng shui-praktijken. De Chinezen gebruiken dit al 6000 jaar en geloven dat een slechte indeling de stoom van goede chi (positieve energie) blokkeert. Hierdoor wordt het energieniveau negatief beïnvloed.

Maar hoe moet je bureau dan gepositioneerd worden? Je rug mag niet naar de deur wijzen en je bureau mag ook niet te dicht bij de deur staan. De beste positie is diagonaal ten opzichte van de ingang van de kamer met je gezicht naar de deur gericht. Er is een voorkeur om een stevige muur achter je te hebben, in plaats van een raam.

Comment here