Wonen

Tips om je huis op orde te krijgen voordat de baby komt

Of je nu je vervaldatum nadert of je de drang voelt om je huis in topvorm te krijgen, gebruik deze gids om het werk gedaan te krijgen.

1. Geef uw huis een ‘veiligheidsexamen’. Een baby thuis hebben die in de keuken kan kruipen en kasten vol giftige chemicaliën kan openen, lijkt misschien een leven lang weg, maar elke ouder zal je vertellen dat dat niet zo is. Baby’s worden praktisch van de ene dag op de andere mobiel en het is nu gemakkelijker om je voor te bereiden dan wanneer je later slaapt. Volgens de American Academy of Pediatrics moeten schoonmaakproducten (inclusief was- en vaatwasmachines) en medicatie altijd buiten het zicht en buiten bereik worden bewaard in goed afgesloten kasten. Gebruik magnetische sloten op kasten die niet buiten bereik zijn. Ze werken goed op bijna elk type, zijn eenvoudig te installeren en knellen niet je vingers.

2. Richt je op de rode zones. De meest kiemrijke gebieden zijn geen lichtschakelaars en deurknoppen, zoals je zou vermoeden, maar gootstenen, vaatdoeken, kachelknoppen, sponzen, kraanhandgrepen, werkbladen, koelkastgrepen, snijplanken en tandenborstelhouders. Om je baby thuis te brengen voor opgravingen, laat je partner alles nog een keer controleren terwijl je herstelt in het ziekenhuis. In de toekomst berg je ontsmettingsdoekjes op in de buurt van hotspots, zodat je ze regelmatig kunt afvegen.

3. Deel je keuken opnieuw in. Kijk kritisch naar uw keuken om te beslissen wat kan worden opgeslagen en wat kan blijven. Zo is het koffiezetapparaat een must, maar hoe zit het met die tosti maker die je zelden gebruikt? Maak in plaats daarvan ruimte voor een flessenrek of babyvoeding maker.

4. Maak ruimte in je koelkast. Je baby heeft nu misschien een volledig vloeibaar dieet, maar je moet nog steeds wat onroerend goed toewijzen aan moedermelk en -formule, plus al die heerlijke stoofschotels die vrienden en familie zullen brengen wanneer ze je mini-me ontmoeten. Dus als je koelkast bijna leeg is (idealiter voordat je boodschappen gaat doen), maak hem dan goed schoon. Werk van boven naar beneden en haal alles eruit, gooi verlopen of niet-identificeerbaar voedsel weg. Veeg vervolgens de planken af ​​met een warme spons en schrob vooral plakkerige plekken met verdunde witte azijn. Doe hetzelfde met de planken in de deur. Bekleed eventuele morsgevoelige zones met een papieren handdoek en verander deze vaak om het gebied schoon te houden.

5. Evalueer uw wasmand opnieuw. Binnenkort zal uw wonder van het leven bergen was produceren, dus nu is het misschien tijd om uw mand te upgraden naar een model met compartimenten of om er nog een te kopen, alleen voor de kinderkamer.

6. Doe de was van tevoren. Die kleine babykleertjes wassen en opvouwen is een taak waarvan toekomstige moeders zeggen dat ze het niet erg vinden. Het maakt de levensveranderende sprong die op het punt staat te gebeuren heel reëel. Verwijder de verpakking en eventuele labels of labels die de gevoelige huid kunnen irriteren. Gebruik een wasmiddel dat vrij is van kleurstoffen en parfums, of speciaal voor zuigelingen. Mocht je een draagzak hebben gekocht, dan kun je deze van tevoren ook het beste wassen.

7. Bereid je voor op vlekken. Als je pasgeboren baby eenmaal aankomt, vraag je je misschien af ​​waarom je de moeite neemt om haar aan te kleden, vanwege alle rommel die ze zo gemakkelijk produceert! Spuug, babyvoeding, kak en urine kunnen het beste worden behandeld met een enzymatische vlekreiniger, die is samengesteld om vlek- en bodemmoleculen af ​​te breken. Gebruik het zo snel mogelijk op de stof. Als je niet van plan bent om meteen de was te doen (of als een plek erg hardnekkig is), spuit dan de vlekverwijderaar in en laat het item in koud water weken totdat je het in de machine kunt wassen.

Comment here