Geen categorie

Stinkende zomer kliko’s

De zomer is weer in aankomst en dit betekent natuurlijk genieten! Nu is er ook een nadeel wanneer je in de zomer thuis bent, het zou kunnen dat je kliko extra gaat stinken in de zomer. Dit bederft de zomerpret aangezien niemand graag in een stinkende achter/voortuin haar vakantie wilt doorbrengen. Maar hoe komt het dat kliko’s in de zomer extra stinken? Dit heeft te maken met de warmte die er in de zomer heerst. Wij merken met zijn allen dat de zomers steeds warmer worden en dit veroorzaakt overlast aan de afvalcontainers. Door de hitte gaan namelijk de afvalresten extra stinken. Maar hoe kan ik dit voorkomen? 

Stank voorkomen

Er zijn verschillende manieren waardoor je de stinkende zomer kliko’s kan voorkomen. Om te beginnen is vocht de boosdoener van de stinkende kliko’s. Zorg er dus altijd voor dat de containers goed droog zijn van binnen zodat er geen nare geuren ontstaan. En hoe houd je dan hem dan goed droog? 

Bijvoorbeeld door het gebruik van oude tijdschriften of kranten dit neemt het vocht op en zorgt ervoor dat de afvalresten minder snel naar elkaar toe smelten. Daarnaast kan je ook nog stro gebruiken voor op de bodem van de afvalcontainer, dit zorgt er ook voor dat het vocht wordt opgenomen. 

(Het verstandigste is om een combinatie van oud papier en stro te gebruiken)

Een andere manier om de stank uit je kliko te voorkomen is door hem periodiek schoon te maken. Het is dan wel belangrijk dat de container goed droog is voordat je afvalresten erin stopt. Hierdoor voorkom je dat de containers extra gaan stinken. Daarnaast is het ook verstandig om je afvalbak in de schaduw te laten staan zodat de container niet te warm wordt. 

Kliko ombouw

Houdt een kliko ombouw nu ook echt de stank tegen? In principe niet, dit is namelijk ook niet waarvoor de kliko ombouw bedoeld is. De functie hiervan is om je containers zo af te schermen dat ze niet in het zicht staan. Mensen hebben er tenslotte een hekel aan als hun kliko midden in het zicht staat. Er zijn verschillende soorten en maten in ombouwingen. Het ombouwen van je kliko oogt een wel een stuk beter!

Comment here