Geen categorieIdeetjesWonen

Slaap lekker zonder bedwantsen

Word je de laatste tijd iedere ochtend wakker met rode bultjes op je huid? En zorgen deze bultjes voor hevige jeuk? Dan is de kans groot dat je de nacht hebt doorgebracht met bedwantsen. Deze kleine beestjes bevinden zich voornamelijk in bedden. Hier kunnen ze zich als jij slaapt namelijk ongestoord voeden met jouw bloed. Wil je weer lekker kunnen slapen zonder de aanwezigheid van bedwantsen in bed? Roei deze beestjes in huis dan uit. 

Hoe komen bedwantsen in je woning?

Voorkomen is beter dan genezen. Dit geldt uiteraard ook voor iedere ongedierteplaag. Maar hoe kun je voorkomen dat bedwantsen jouw bed betrekken? Bedwantsen komen niet zomaar je woning binnen. Deze beestjes reizen doorgaans met je mee. Ga je bijvoorbeeld op vakantie? En leven er bedwantsen in de vakantieaccommodatie? Dan is de kans groot dat jij de bedwantsen ongemerkt als souvenir mee naar huis neemt. De bedwantsen verschuilen zich namelijk in jouw koffer en springen bij thuiskomst graag direct in bed. Bedwantsen in huis zijn dus vaak het gevolg van onlangs gemaakte reisbewegingen. Probeer bij het verlaten van je vakantieaccommodatie dus te letten op de inhoud van je koffer. Controleer deze altijd even op ongenodigde medereizigers. 

Dit kun je zelf tegen bedwantsen doen

Er wordt doorgaans gesteld dat bedwantsen bestrijden een onmogelijke taak is. Maar niets is minder waar. Het bestrijden van deze beestjes kan inderdaad lastig zijn. De beestjes zijn klein en weten zich hierdoor gemakkelijk te verschuilen. Toch zijn er diverse dingen die je zelf kunt doen om de omvang van de plaag te beperken. Je kunt een speciale bedwantsenspray toepassen op alle gaatjes en kieren van de besmette ruimte. De kans is groot dat je met dit gif het aantal bedwantsen in de ruimte aanzienlijk terugdringt. Daarnaast is het raadzaam om je beddengoed regelmatig op een hoge temperatuur te wassen. De beestjes zullen deze hitte niet overleven. Ook hiermee kun je de plaag dus terugdringen. 

Schakel een professionele bestrijder in 

Heb je reeds alle mogelijke bestrijdingsmiddelen tegen bedwantsen ingezet? Maar word je nog steeds iedere ochtend wakker met een rode en jeukende huid? Dan kan het zo zijn dat je met een heuse plaag te maken hebt. En tegen een serieuze ongedierteplaag kun je met de vrij verkrijgbare bestrijdingsmiddelen niet opboksen. Schakel daarom een professionele ongediertebestrijder in. De bestrijder beschikt over speciaal materieel waarmee een snelle en doeltreffende bestrijding mogelijk is. Daarnaast dragen ook de uitgebreide kennis en de ervaring van de ongediertebestrijder bij aan een snelle oplossing. Wacht dus niet onnodig langer af, maar laat de ongediertebestrijder jou bevrijden van de overlast!

Comment here