Interieur

RAAMDECORATIE VOOR EEN INDUSTRIEEL INTERIEUR

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel woonstijlen om je woning mee in te richten. Een woonstijl die al langere tijd populair is, is de industriële stijl. Heb jij ook een industrieel interieur of ga je jouw woning binnenkort een industriële make over geven? Dan moet je niet vergeten om de raambekleding ook aan deze stijl aan te passen. Wij vertellen je alles over de industriële interieurstijl en welke raamdecoratie hier perfect bij past. 

De industriële woonstijl

De industriële woonstijl staat vooral bekend om de stoere en robuuste look. Je vindt in dit soort interieurs veel onafgewerkte materialen en grove meubels. De materialen die worden gebruikt binnen dit interieur zijn vooral hout, metaal en beton. Metaal kan goed gecombineerd worden met leer; één van de weinige materialen die eigenlijk past binnen elk type interieur. Leer geeft een vintagelook en een stoer karakter aan je woning. Het gebruik van deze stoere materialen in combinatie met donkere kleuren zorgt ervoor dat deze woonstijl een stijlvolle uitstraling heeft. Er wordt in industriële woningen veel gebruik gemaakt van basic kleuren zoals wit, zwart en grijs. Deze kleuren vormen de basis voor een industrieel interieur en kunnen gecombineerd worden met één of twee sprekende accentkleuren om de ruimte wat op te frissen.

Type raamdecoratie

Het industriële interieur heeft een dominant karakter en een ruige uitstraling. Laat hier je raamdecoratie op aansluiten door te kiezen voor stoere, donkere raambekleding of voeg wat sfeer toe aan de ruimte en kies voor sfeervolle raambekleding. Welk type raambekleding je ook kiest, het kan de stijl volledig veranderen. Een goede match binnen een industrieel interieur zijn aluminium jaloezieën. Deze jaloezieën met aluminium lamellen, geven een strakke en moderne look aan de industriële stijl. Kies voor een donkere of metallic kleur, zodat de jaloezieën perfect aansluiten bij de rest van je interieur.

Ook houten jaloezieën doen het goed binnen deze woonstijl. Hout is één van de materialen die veel terugkomt bij deze stijl en houten jaloezieën sluiten hier dan ook perfect op aan. Een gordijn past ook goed binnen een industrieel interieur. Zeker als je wat warmte aan deze minimalistische woonstijl wilt toevoegen. Gordijnen geven extra sfeer aan de ruimte en kunnen gecombineerd worden met vitrage voor een warme uitstraling. Ga bijvoorbeeld voor donkere overgordijnen in combinatie met zwarte vitrage. Dit past goed bij de industriële woonstijl en je kan zelf spelen met lichtinval en privacy.

Comment here