Decoratie

Raamdecoratie plaatsen in de badkamer

De badkamer is een plek om tot rust te komen na een lange dag of om de dag fris te beginnen. Het is ook een plek waar privacy en sfeer een belangrijke rol spelen. Dit kan je creëren met de juiste zonwering. Weet u niet zeker welke raambekleding u moet kiezen voor uw badkamer? In deze blog hebben we wat inspiratie voor je badkamer op een rijtje gezet.

Over het algemeen verdraagt ​​textiel vocht niet goed, wat niet erg praktisch is in de badkamer. Terwijl u een warme douche of bad neemt, kan de badkamer vochtig worden door condensatie. Gelukkig zijn rolgordijnen, plisségordijnen, PVC-jaloezieën en aluminium jaloezieën ook verkrijgbaar als vochtwerend raamdecor. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat je raambekleding er door vocht minder mooi uitziet. Daarnaast zijn ze niet veel duurder dan gewone gordijnen en er zijn genoeg goedkope gordijnen die vochtwerend zijn.

Aluminium jaloezieën

Aluminium staat bekend als een zeer sterk en duurzaam materiaal. Het is ook vochtbestendig en gemakkelijk schoon te maken. Daarom zijn aluminium jaloezieën ideaal voor badkamerinstallaties. Ze zijn duurzaam en verkrijgbaar in talloze kleuren. Kies uit natuurlijke tinten wit, beige of bruin om een ​​serene look te creëren, zodat uw badkamer echt een plek wordt van ontspanning en reflectie.

Houd je van sprankelende kleuren? Kies uit blauwe, rode of groene aluminium jaloezieën! Vooral als je badkamer voornamelijk wit of grijs is, kunnen contrasterende kleuren een wow-effect creëren.

Aluminium jaloezieën zijn ook een uitkomst voor draai-kiepramen. Het is mogelijk om de jaloezieën met klemvoeten aan het kozijn te bevestigen. Hierdoor is boren niet nodig. Daarnaast zullen de jaloezieën niet rammelen als het raam wordt gekanteld met de meegeleverde magnetische steunen.

Rolgordijnen

Ondanks dat het rolgordijn van stof is gemaakt, is deze ook geschikt voor in de badkamer. Er is een breed aanbod aan vochtbestendige stoffen. Zo kunt u nog steeds textiel gebruiken om uw badkamer te aan te kleden.

Verduisterende rolgordijnen bieden het extra voordeel dat ze privacy bieden, zodat u in alle rust in bad kunt gaan. Verduisteringsgordijnen hebben een speciale coating die geen zonlicht binnenlaat.

Plisségordijnen

Plissé gordijnen zijn, net als rolgordijnen, gemaakt van stof en voor dit soort raamdecoratie is er ook keuze uit vochtwerende stoffen. Plisségordijnen zijn een relatief nieuw type raambekleding waarbij de stof bij het openen als een accordeon vouwt. De stoffen hebben een rijke en warme uitstraling.

Plisségordijnen kunnen niet alleen van boven naar beneden worden neergelaten, maar ook van beneden naar boven worden opgetild, het zogenaamde “top-down en bottom-up” -systeem. In dat laatste geval kun je aan de bovenzijde van het raam licht binnenlaten, terwijl je voldoende privacy hebt doordat de onderkant van je raam wordt afgedekt door een screen.

Comment here