BouwenInterieurWonen

Pak je trappenhuis aan!

Je kijkt naar je trappenhuis en vindt dat dit gedeelte van je huis niet meer past bij de rest. Wat kun je doen om dit gedeelte weer bij je huis te laten passen?

De muren

Een van de makkelijkste manieren is door de muren een ander kleurtje te geven. Of hang andere accessoires op. Dit soort kleine aanpassingen kunnen al veel invloed hebben.

De trapleuningen

Heb je hele oude trapleuningen en passen ze niet helemaal meer bij de sfeer die je wilt uitstralen. Er zijn goedkope en dure oplossingen voor deze doorn in je oog.

Goedkope oplossing:

Haal de leuningen van de muur en schuur ze helemaal kaal. Geef ze hierna een kleur die wel bij je huis past. Zo zie je tegenwoordig veel zwarte trapleuningen voorbij komen. Misschien is dit ook wel iets voor jou?

Gemiddelde prijs oplossing:

Soms is alleen de leuningen van een kleur voorzien niet voldoende. Na het schilderen passen je leuninghouders er misschien helemaal niet meer bij. Ook die kun je vervangen natuurlijk. Leuninghouders zijn gemiddeld ongeveer €10 – €15 per stuk.

Dure oplossing:

Een dure oplossing is om nieuwe leuningen te bestellen. Ben je een beetje bang dat je de verkeerde maat hebt? Je kunt trapleuningen op maat laten maken. Je meet eenvoudig je oude leuningen op en met deze maten ga je nieuwe bestellen. Je ziet tegenwoordig standaard ronde leuningen, maar ook vierkant of een sleutelgat profiel zie je steeds vaker terug. Met nog wat mooie nieuwe leuninghouders erbij maak je het helemaal af. Na deze aanpak loop je nooit meer hetzelfde de trap op.

De trap

Misschien is jouw trap wel de grootste doorn in je oog. Dit is een dure investering, maar zal het zeker waard zijn als je de volgende keer de trap op loopt. Je kunt kiezen voor een bouwpakkettrap die je zelf kunt monteren, maar misschien wil je wel dat de trap aansluit op je huidige trap. Dit is met een standaard bouwpakkettrap haast niet te realiseren. Kies dan voor een maatwerk trap. Dit kan eventueel ook een maatwerk bouwpakkettrap zijn. Dit wil zeggen dat je trap semi gemonteerd bij je wordt geleverd. Dit zijn bijvoorbeeld in het geval van een kwartslagtrap twee delen. Je hoeft enkel de kwartslag nog aan het rechte deel te monteren en de trap te bevestigen aan de muur/plafond/vloer. Een bouwpakkettrap op maat is op 90% van de situaties passend te maken, maar er zitten nog wel enkele marges aan. Kijk eens op houtcompleet.nl, zij leveren maatwerk trappen in de vorm van bouwpakketten. 

Comment here