Interieur

Oranje als trending kleur in huis

Heel Nederland kleurt oranje tijdens de internationale voetbalwedstrijden en natuurlijk tijdens koningsdag. Misschien heb je de vlaggenlijn oranje al opgeruimd en wacht je tot het eerstvolgende feestmoment om oranje weer in huis te halen. Toch is oranje een populaire kleur om het hele jaar door in huis te hebben, bijvoorbeeld op de muren. Deze trend zorgt ervoor dat het zonnetje het hele jaar in huis lijkt te zijn. Oranje geeft een retro uitstraling aan je huis, omdat het echt een kleur is van de stijl in de jaren zeventig. Hieronder kun je een paar super leuke ideeën lezen over hoe je oranje stijlvol in je huis toe kan passen.

In de woonkamer

Je kan natuurlijk een hele muur oranje verven. Het meest populaire is een wat donkerdere tint oranje, dicht tegen een roestkleur aan. Deze kleur is goed te combineren met aardse kleuren. Oranje gecombineerd met grijs waarin een druppeltje legergroen lijkt te zitten geeft een retro uitstraling. Hier staan de meeste groene planten ook heel goed bij. Je kan ook gaan voor een wat gedurfder plan. Oranje en blauw kunnen een heel stijlvolle combinatie zijn. Deze twee kleuren geven samen een haast Mexicaanse uitstraling aan de ruimte, maar het is ook een combinatie waar mensen in de jaren zeventig van hielden. In ieder geval zal oranje zorgen voor contrasten is huis, maar het is dus aan jou persoonlijk wat jou het meeste trekt. Als je niet houdt van felle kleuren en je bent gesteld op de rustige muurverf op je muren, kan je ook aan de slag met accessoires. Denk bijvoorbeeld aan lampenkappen, kussens, servies en bijzettafeltjes.

Combinaties van oranje met materialen

Een materiaal dat mooi combineert met oranje is eikenhout. Deze houtsoort is bijvoorbeeld warmer dan notenhout. Het effect van de combinatie van eikenhout met oranje in het interieur is een warme uitstraling die je doet denken aan de zomer. Zoals eerder beschreven staan planten goed bij een ruimte met oranje als decoratieve kleur. Dit zijn dan vooral groene planten, zoals een sansevieria bijvoorbeeld. Het belangrijkste is dat je het huis zo aankleedt dat je het over een paar jaar nog steeds mooi vindt, wanneer oranje misschien niet meer een trend is. Wees daarom voorzichtig met het aanschaffen van hele meubels in uitgesproken kleuren.

Comment here