Interieur

Oog voor details: tips voor een sprookjesachtig interieur

Sommige mensen willen graag de magie van sprookjes en fantasieverhalen dicht bij huis brengen. Een interieur gebaseerd op magische ervaringen is dan ideaal voor hen! Er zijn verschillende mogelijkheden om je huis letterlijk en figuurlijk om te toveren. Lees verder hoe je dit kunt doen. Een typische smaakmakers van een huis met een sprookjes interieur zijn glas in lood ramen.

Tip 1: begin met de kleine details

Je binnenruimtes veranderen naar een magisch paradijs hoef niet veel geld en inspanning te vereisen. Je kunt het ook zo simpel mogelijk houden door bijvoorbeeld te beginnen met kleine accessoires of details. Dit is natuurlijk ook fijn voor de mensen onder ons die krap bij kas zitten!

Dit soort ramen zetten de toon neer voor een romantische, magische sfeer. Het speciale aan deze ramen is dat het gekleurde glas mooi schijnt wanneer het zonlicht er doorheen valt. Hierdoor ontstaat er een mooi kleurenspel op je vloeren. Dit is natuurlijk ook perfect voor een zomers interieur!

Veel mensen denken dat glas in lood ramen alleen horen in oude gebouwen. Dit hoeft natuurlijk niet zo te zijn! Als je een strak, modern huis hebt, maar je wilt juist een sprookjesachtige sfeer binnenshuis brengen, dan zijn glas in lood ramen een mooie aanwinst voor jouw woning.

Tip 2: doe inspiratie op door verschillende stijlen te bekijken

Bij een sprookjesachtige interieur denken veel mensen aan verschillende aspecten. Sommige denken bijvoorbeeld aan een interieur geïnspireerd op Disney of bijvoorbeeld een sprookjesbos met glitterende tinten en feeën printen. Er zijn dus verschillende opties en er zal altijd eentje zijn die het beste bij jou en je woning past!

Een stijl wat misschien minder snel naar boven komt, maar ook zeer populair is is de ‘duizend en een nacht’ stijl, gebaseerd op allerlei Arabische sprookjes. Dit soort interieurs zijn zeer mystiek en brengen magie op een andere manier naar voren dan de meeste westerse interieurstijlen. Bij een Arabisch interieur komt vooral veel excentrieke vormen, glinsterende materialen en patronen naar voren. Basiskleuren en materialen worden dus vaak gecombineerd met prints en vormen met sierlijke, royale lijnen.

Comment here