Geen categorie

Nieuwe badkamer, wat heb je nodig?

Het is niet altijd makkelijk om de juiste spullen, kleuren en stijlen voor jouw badkamer te kiezen. Hierbij een aantal leuke ideeën voor jouw badkamer.

Kleur

Je hebt een nieuwe badkamer. Alles is nieuw, fris, spik en span, maar nog een beetje kaal. Het heeft wat aankleding nodig. Allereerst, een badmat is wel zo handig, want als je uit de douche of het bad stapt dan het liefst op iets zachts en warms in plaats van op zo’n koude tegelvloer.

Vaak kun je bij een badmat bijbehorende handdoeken, badlakens, washandjes en gastendoekjes kopen of juist iets helemaal anders. Stel, je badkamer is vrij neutraal qua inrichting en kleur, dan zou je bijvoorbeeld bij een uni kleur badmat juist drukke handdoeken kunnen kopen.

Denk aan geometrische figuren, zoals strepen, zigzagpatronen, vierkantjes of meer ronde, organische vormen als een bollenstructuur, golven, halve bogen. Maar wat ook kan is een druk dessin als een dierenprint, bloemen, abstracte patronen of een opvallend design met drukke kleuren.

Materiaal

Qua materialen kun je ook nog verschillende kanten op. Houd je van het traditionele badstoffen lusje of ga je liever voor plat geweven katoen als bij hamamdoeken, fouta’s, pestemals of hydrofiele doeken het geval is. Hierdoor drogen de doeken uit zichzelf vrij snel weer op door hun specifieke weefsel en structuur en ze zijn dun, echter lekker groot en lang om om je heen te wikkelen en makkelijk op te vouwen tot een klein pakketje. Wat dacht je van velour, heerlijk zacht jezelf inwikkelen in zo’n mooi groot velours badlaken, het ziet er meteen classy uit ook. Wil je voor de sier een rond laken, op de vloer of mooi gedrapeerd over je badrand, het is er allemaal.

Sfeer

Misschien wil je je handdoeken juist anders opvouwen dan een pakketje. Oprollen en in een open kast stapelen staat ook ontzettend mooi. Wat geurkaarsjes er naast, wierrook erbij en je bent al flink sfeer aan het creëren in die mooie badkamer van je.

Praktische tips

Trouwens als je een wc in je badkamer hebt, zorg dat deze hangend geplaatst wordt en koop je wc-borstel eveneens via een ophangsysteem. Ideaal met schoonmaken, je kan overal onderdoor, een kind kan de badkamer doen.

Qua ramen zijn van die houten shutters prachtig, maar ook prijzig. Jaloezieën van kunststof kunnen toch ook een gezellig effect geven zeker als je er goed naar zoekt.  Als je voor een gemêleerd patroon kiest, zie je er ook minder snel stof op. Dat geldt natuurlijk ook voor de soort badkamervloer. Een donkere vloer oogt langer schoon en kan een chique uitstraling hebben.

Tot slot, pikken je kinderen iedere keer je handdoek?  Laat ze stuk voor stuk personaliseren. Ieder een handdoek met hun eigen geborduurde naam of heel stoer en groot hun naam erop gedrukt, nog duidelijker. Zodra je ze uithangt is heel duidelijk te zien van wie de handdoek is en je kunt ze vaak ook zodanig opvouwen, dat ze in de kast ook zichtbaar op naam liggen.

Comment here