Wonen

Mogelijkheden voor trapliften

Een traplift kan in diverse situaties voor meer gemak zorgen bij zowel de betreffende persoon als de omgeving. Echter kan een traplift kopen nog een grote uitdaging zijn. Waar moet ik op letten? Welke prijs is normaal voor een traplift? Welke functies zijn prettig?

Om de ideale traplift te vinden, is het prettig om op de hoogte te zijn van de functie en de eigenschappen van een traplift. Om een handje te helpen, zullen in dit artikel de trapliften centraal staan.

Kosten van een traplift

Net zoals de andere producten op de markt verschilt ook iedere traplift in prijs. Dit heeft met diverse factoren te maken. Echter is het wel mogelijk een richtprijs vrij te geven van de trapliften, waardoor u daarmee rekening kunt houden bij de zoektocht naar uw traplift. 

De prijs van een traplift valt in het algemeen erg hoog uit. Een voordelige traplift voor een rechte trap zal al snel beginnen bij €3.000,-. Indien de trap voorzien is van een bocht zullen de kosten al stijgen, waarbij €5.000,- als richtprijs gezien kan worden. Als er sprake is van meerdere bochten kan er al snel een prijs rond de €6.500,- verwacht worden. Bij een wenteltrap zullen de kosten het hoogst uitvallen ten opzichte van andere gevallen, aangezien de traplift bevestigd moet worden aan de treden in plaats van de muur.

Is het op iedere trap mogelijk?

Door de vele ontwikkelingen in de huidige samenleving zijn er nog vrij weinig trappen over die niet voorzien kunnen worden van een traplift. Steile trappen, smalle trappen of trappen met meerdere bochten; vrijwel iedere trap kan schikken over een traplift.

Bij ‘gemakkelijke’ trappen, die vallen onder de eerste typen, zal de lift aan de muur bevestigd worden. Als er sprake is van een lastigere situatie, waaronder een wenteltrap, zal de lift aan de treden bevestigd worden. Dankzij deze ontwikkeling is de mogelijkheid van trapliften enorm toegenomen.

Comment here