InterieurTuin

Modern en duurzaam: kunststof meubelen

Modern en duurzaam: kunststof meubelen

Misschien roept kunststof niet meteen het idee op dat het een duurzaam materiaal is. Maar als het op een juiste manier gebruikt wordt kun je er duuzame meubelen mee maken die erg lang mee gaan. Hoe langer een meubel meegaat, hoe minder meubels er gemaakt hoeven te worden. Andere duurzame materialen zijn meestal hout en bamboe. Maar deze materialen zijn erg bepalend voor de look en uitstraling van de meubelen. Daarom is het fijn dat er ook kunststof opties zijn die lang mee gaan en daardoor duurzaam zijn. Een winkel die dit heel goed doet is STRcollectieshop.

Moderne look

De meeste duurzame meubelen zijn dus van verschillende houtsoorten. Dat geeft meestal een warme look. Dat past vaak meer bij een soort boho stijl met natuurlijke materialen. Dat is natuurlijk hartstikke leuk, maar niet iedereen zoekt die stijl. Voor een moderne look kun je beter kunststof kiezen. Dit materiaal vormt strakke lijnen en kunststof meubelen kunnen in alle kleuren gemaakt worden. Ook in vorm ben je niet beperkt met kunststof van kunststof stoelen tot lekkere loungebanken of barkrukken.

Voordelen van kunststof

Naast dat dit materiaal duurzaam is doordat het zo lang meegaat heeft het nog een aantal voordelen. Niet alleen gaat het lang mee, die gehele tijd blijft het ook mooi. Kunststof is makkelijk schoon te maken doordat het zo glad is. In tegenstelling tot hout blijft hier niet allerlei vuil aan vast ‘’plakken’’. Het gaat ook niet rotten of schimmelen als het nat wordt, maar spoelt juist makkelijk schoon in een regenbuitje. Een ander voordeel is dat deze meubels lekker licht zijn. Je kan dus makkelijk de tuin inrichting eens omgooien en iets nieuws proberen. Makkelijk de stoelen van buiten naar binnen verplaatsen als je eens wat extra zitplaats nodig hebt of de meubelen makkelijk opbergen.

Comment here