Ideetjes

Minder bekende voordelen van sporten

Verminder de stress

Zware dag op kantoor? Rust uit door een wandeling te maken of naar de sportschool te gaan voor een snelle training. Een van de meest voorkomende mentale voordelen van lichaamsbeweging is de stressbestendigheid. Als u zich in het zweet werkt, kan dat u helpen bij het beheersen van fysieke en mentale stress. Lichaamsbeweging verhoogt ook de concentratie van noradrenaline, een chemische stof die de reactie van uw hersenen op stress kan matigen. Dus ga je gang en wees niet bang om t e zweten, het kan stress verminderen en het vermogen van je lichaam om met bestaande mentale spanning om te gaan versterken.

Wordt vrolijker

Een paar kilometer door de molen rijden kan moeilijk zijn, maar het is de moeite waard. Oefening zorgt ervoor dat je lichaam endorfine produceert, wat gevoelens van geluk en euforie oproept. Onderzoek heeft aangetoond dat bij mensen met een zware depressie, lichaamsbeweging de kans op remissie met 22 procent kan verhogen door het circuleren van endorfine. Om deze reden raden doctoren aan dat mensen die te maken hebben met depressie of angst meer gaan sporten. Een onderzoek uit 2013 heeft geen verschil gevonden tussen de effectiviteit van antidepressiva en lichaamsbeweging. Maak je geen zorgen als je niet precies het sportschool type bent, een paar keer per week trainen kan je algehele stemming direct verbeteren. Heb je een extra stok achter de deur nodig om te gaan sporten, zie dan: Personal training Utrecht

Geniet van het buitenleven

Voor een extra boost van eigenliefde, neem je je training mee naar de buitenlucht. Buitenshuis trainen kan het gevoel van eigenwaarde nog meer vergroten. Zoek een outdoor training die past bij uw stijl, of het nu gaat om rotsklimmen, wandelen, kano├źn of gewoon joggen in het park. Zelfs een lange wandeling door groene weiden en prachtige landschappen kan voedzaam zijn voor uw lichaam en geest. Bovendien kan al die vitamine D van de zon het risico op depressieve klachten verminderen. Waarom zou je een dagje spa boeken als een beetje frisse lucht, zonneschijn en lichaamsbeweging wonderen kan doen voor het zelfvertrouwen en het geluk?

Comment here