Wonen

Manieren om je woning duurzamer te maken

Tegenwoordig is duurzaamheid steeds meer van belang. Uiteraard is het goed voor het milieu, maar je kunt er ook een hoop geld mee besparen. Je huis duurzamer maken is een investering, maar het wordt ook zeker beloond. Na enige tijd zal je energierekening flink omlaag gaan. Een andere reden waarom het verduurzamen van je woning steeds belangrijker is, is omdat je een duurzaam huis makkelijker kunt verkopen. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om je huis te verduurzamen, zoals een goede zonwering aanschaffen, waar je bijvoorbeeld voor terecht kunt bij Luvifem in Best. Daarnaast kun je ook zonnepanelen laten monteren op het dak.

Zonwering

Er zijn verschillende soorten zonwering en ieder heeft weer zijn eigen voordelen. Een groot algemeen voordeel van zonwering is dat ze je woning duurzamer maken. Op warme en zonnige dagen houd je met zonwering het zonlicht weg uit je woning of kantoor. Dit maakt de temperatuur in de ruimte een stuk aangenamer, waardoor je geen airco hoeft aan te zetten. Is het zo heet dat het nodig is om de airco of ventilator aan te zetten? Dan zorgt goede zonwering er ook voor dat je de ventilator of airco op een minder hoge stand hoeft te zetten. Hiermee kan je veel energiekosten besparen. Rolluiken zijn ook een goede manier om je huis mee te verduurzamen, omdat ze de ruimte isoleren. Als het bijvoorbeeld een koude dag is en je houdt de rolluiken naar beneden, dan houden ze de warmte goed vast.

Zonnepanelen

Met zonnepanelen kun je zonne-energie omzetten in elektriciteit. Door zonnepanelen op het het dak te laten plaatsen, kun je je huis dus voorzien van duurzame elektriciteit. Maar hoe werkt een zonnepaneel eigenlijk? Een zonnepaneel is een plaat waar zonnecellen op zijn aangebracht. De panelen worden op het dak gemonteerd en vlakbij de panelen wordt ook een omvormer geplaatst die op een stopcontact wordt aangesloten. Zo heb je een automatische aanvoer van elektriciteit voor je woning. Ondanks dat Nederland niet een van de zonnigste landen is, is het aantal zonuren voldoende om de zonnepanelen in werking te laten zetten. Als de panelen zijn geplaatst, dan zul je na enige veel energiekosten besparen. Nog een groot voordeel aan zonnepanelen is dat ze maar weinig onderhoud nodig hebben.

Comment here