Interieur

Leren eetkamerstoel of een stoffen eetkamerstoel, wat is beter?

Een set eetkamerstoelen is een belangrijke beslissing. Waarschijnlijk één van de eerste dingen die je koopt, want je wilt je vrienden en familie wel leuk kunnen ontvangen aan de eettafel.  Het zet toch een bepaalde toon als iedereen aan de tafel zit. Het moet comfortabel zijn en er ook leuk uit zien, want sfeer kun je al deels creëren met de meubels die jij in je interieur gebruikt. Maar met zoveel opties op de markt, kan het erg verwarrend zijn om er een bepaalde leren eetkamerstoel te bepalen.  En meestal kies je toch tussen een set leren eetkamerstoelen of stoffen eetkamerstoelen.

Laat dit artikel dan nu het twee dilemma’s tackelen.

Comfort

Er zijn veel factoren die het comfort van het meubilair bepalen. Het type textiel en het ondersteuningssysteem, zoals kussens en frames, spelen een grote rol. In dit geval zijn de stoffen stukken om verschillende redenen comfortabeler dan hun leren tegenhangers. Het belangrijkste is dat de stof over het algemeen comfortabeler is dan leer. Net als jouw autostoel absorbeert leer sneller warmte dan stof. Hetzelfde geldt voor lederen meubels, het zal warm aanvoelen na een tijdje erop te hebben gezeten. Echter, leren meubelen zijn steviger dan de stoffen variant.

Onderhoud

Afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal hebben stoffen een verschillende levensduur qua slijtage. Natuurlijk gaan materialen van hogere kwaliteit meestal langer mee, omdat velen waarschijnlijk een vlekbestendige afwerking hebben waardoor het gemakkelijk kis om eventuele vervelende vlekken te verwijderen. Bovendien worden producten om de stof te reinigen op grote schaal aangeboden en zijn ze betaalbaar, of je kunt ze eenvoudig met gemorste stoomreiniger of met een spons en zeep behandelen. Maar als de stof niet van topkwaliteit is, kan het verwijderen van vlekken moeilijk zijn. In dat geval zou dan leer een betere oplossing zijn.

Aan de andere kant zijn leren banken kwetsbaarder voor krassen en vochtigheid dan de stukken stof, waardoor ze niet zo huisdiervriendelijke zijn. Hoewel het vermeldenswaard is dat leer heel gemakkelijk schoon te maken is, waarbij het meestal licht moet worden afgestoft en gestofzuigd, kan je overwegen om te investeren in leerverzachtende of polijstende producten om te voorkomen dat het scheurtjes vormt.

Comment here