Geen categorie

Kurkuma in je woonkamer; een prachtige plant

De Curcuma is een plant die steeds populairder wordt. Het is dezelfde soort als geelwortel, ook wel kurkuma genoemd. Dit specerij wordt steeds meer gebruikt. De plant is makkelijk in onderhoud en heeft niet veel verzorging nodig. Je kunt de plant het beste op een lichte en zonnige plek wegzetten. Je kan haar ook boven de verwarming zetten. Vanaf 15 graden vind de plant het fijn. De oorsprong van de Curcuma ligt in tropische gebieden zoals Thailand, Cambodja en India. Geef de plant twee keer per week water en voeg om de week een beetje vloeibare plantenvoeding toe. Zo kan je langer genieten van de prachtige paars-roze bloemen. De wortels van deze plant zijn niet eetbaar, de kurkumaplant waar de geelwortel vandaan komt die wij gebruiken als onder andere specerij geeft witte bloemen.

Kurkuma geelwortel

Uit Curcuma longa, een soortgenoot van de Curcuma alismatifolia met de mooie paars-roze bloemen,  wordt kurkuma gewonnen, het specerij dat bij steeds meer mensen in het keukenkastje staat. De geelwortel heeft een mooie diepe kleur. De wortels zijn eetbaar en bevatten een zeer sterke kleurstof. Met deze kleurstof kan je textiel zeer goed verven. Kijk er ook mee uit in je keuken! Het laat gemakkelijk een goudkleurige vlek achter op bijvoorbeeld je voegen. Kurkuma bevat curcumine wat een positief effect heeft op onze gezondheid.

Curcumine voor een betere gezondheid

Curcumine is verkrijgbaar in verschillende vormen. Kurkuma werd vroeger al veel gebruikt om de gezondheid van de mensen te verbeteren. Tegenwoordig wordt dit middel ook weer veel gebuikt en zie je het veel terug komen. Zo heb je bijvoorbeeld supplementen en olie, maar is het ook al verwerkt in huidverzorging. Curcumine bevat veel antioxidanten die meebouwen aan de algemene gezondheid. Curcumine is een heel sterk antioxidant. Probeer kurkuma als specerij of voor de gezondheidsvoordelen!

Comment here