Tuin

Kies voor een loungeset of diningset in je tuin

Het is weer zover! Tijd om de loungeset weer zomer klaar te maken of er een aan te schaffen. De keuze en het aanbod wordt steeds groter. Zo is de grootste keuze of je gaat voor een loungeset met kussens of een loungeset zonder losse kussens. Naast dat bij een loungeset zonder losse kussens je nooit meer hoeft te slepen met deze – soms zware – dingen is er nog een optie waar je uit kunt kiezen, namelijk de diningset. Als je niet het budget hebt voor beide zal er een keuze gemaakt moeten worden. Hiervoor hebben wij alle voor- en nadelen op een rijtje gezet.

Diningset

De diningset zegt het eigenlijk al, deze wordt voornamelijk gebruikt om buiten te eten. Denk hierbij aan zomerse etentjes in eigen tuin. De een vindt het geen probleem om lekker bij te bruinen vanuit de stoel van de set terwijl de andere een voorkeur heeft om volledig plat te liggen. Met de diningset heb je een actievere houding dan bij de loungeset. Hij is namelijk iets hoger en wordt daardoor als prettiger ervaren bij volwassenen.

Loungeset

De loungeset straalt luxe en gezelligheid uit. Een plek waar je uren kunt zitten en borrelen. Geniet van de zwoele zomeravonden of om lekker bij te bruinen overdag. Het eten in een loungeset zal voornamelijk fingerfood zijn of een makkelijke hap. Lekker uitgebreid dineren gaat vanuit een loungebank iets lastiger.

Vroeger werd er minder snel voor een loungeset gekozen aangezien deze voorzien zijn van meerdere elementen en kussens. Deze moesten bij regen razendsnel naar binnen gebracht worden. Tegenwoordig zijn de meeste loungesets voorzien van all-weather kussen en heb je zelfs complete loungesets waardoor je nooit meer hoeft te slepen met kussens.

De keuze is voor iedereen verschillend. Ga goed na waarvoor je de set wilt gebruiken en voor welke gelegenheden. Ga voor de diningset als je veel buiten eet. Kies voor een loungeset als je voor comfort en sfeer gaat!

Comment here