BouwenInterieurWonen

Keramische vloer uitzoeken

Je bent er aan uit! Er komt een keramische vloer in je huis. Maar je wilt dit graag door een erkend bedrijf laten doen. Helaas zijn er veel bedrijven die zich voordoen als erkend bedrijf waar later goedkoop juist duurkoop blijkt. Kies daarom altijd voor een bedrijf dat vertrouwd aanvoelt. Ceramica Vloeren is een specialist in top design van Italiaanse vloeren en bieden een breed assortiment keramische vloertegels. Diverse soorten en maten zijn verkrijgbaar zoals een vloertegel van 100×100. Maar voor welke maat ga je?

Hoe kies is de juiste maat vloertegel?

Allereerst kijk je naar de ruimte waar je de tegels gaat leggen. Wil je liever dat de voegen te zien zijn? Of juist dat het lijkt dat er geen voeg aan te pas gekomen is. Kijk goed naar de afmetingen van de ruimte. Je wilt ook niet te veel snij verlies hebben dus in dit geval is meten echt weten. Voor een toilet kun je gemakkelijk gaan voor een 60×60 tegel.  Snij verlies is in dit geval heel belangrijk, aangezien een tegel met veel snijverlies niet goed tot zijn recht komt in de ruimte.

Waar moet ik bij opletten?

Tegenwoordig kunnen voegen veel smaller gezet worden en zijn deze van beter kwaliteit. Hierdoor is het onderhoud en het zicht minder geworden. Wil je dat je tegels in één ruimte liggen of wil je ze door leggen in de gehele woning? Ook zal er gekeken moeten worden waar het snijstuk zichtbaar is, vaak wordt dit op de minst zichtbare plek gelegd. Zo kiezen veel mensen ervoor om onder de radiator en gordijnen het snijstuk te leggen.

Laat je daarom altijd goed adviseren en zorg dat je de ruimte goed in kaart gebracht hebt met de juiste afmetingen. Vanuit hier kan er deskundig advies gegeven worden zodat je later niet voor verassingen komt te staan.

Comment here