Tuin

Jouw tuin nieuw leven inblazen; zo doe je dat

Hoewel de winter nog niet voorbij is staan we al te popelen om de tuin weer gereed te maken voor gebruik. De grauwe dagen zijn we inmiddels wel zat en hoe meer zonnige dagen we weer ervaren, des te meer lentekriebels we gaan voelen. Het is dus hoog tijd om de tuin een make-over te geven en deze weer zomerklaar te maken. Daar is het zeker niet te vroeg voor, want iedereen geniet toch van een nette tuin? We geven je graag wat tips zodat je direct aan de slag kunt.

Flink huishouden

Om jouw tuin weer nieuw leven in te blazen zal je moeten beginnen met een opruimronde. Pak de bezem en snoeischaar er maar bij, want de kans is groot dat je heel wat bladeren en dode takken in de tuin hebt rondhangen. Het is belangrijk dat je pas gaat snoeien als het niet meer gaat vriezen, want anders kun je je planten beschadigen en bestaat de kans dat ze afsterven. Verzamel alle dode takken en bladeren en gebruik deze op een composthoop of gooi ze in de groene container. Opgeruimd staat netjes en zo kun je direct door met de volgende stap.

Nieuw tuinmeubilair

Als jouw tuintegels er nog mooi bijstaan heb je weinig werk en kun je direct door met het toevoegen van tuinmeubilair. Zo niet, dan verricht een hogedrukspuit wonderen en ziet jouw tuin er direct een stuk frisser uit. Vervolgens moet je die frisse tuintegels gaan vullen met bijvoorbeeld een hoek loungeset, waar je helemaal tot rust kunt komen in je eigen tuin. Ben jij een liefhebber van het buitenleven en ga je graag aan de slag met de barbecue? Dan kun je ook een buitenkeuken creëren met een kleine overkapping, zodat je hier in de zomer helemaal los kunt gaan met jouw kookskills. Bedenk je dan wel dat je beter een lounge diningset kunt gebruiken, zodat je jouw gasten kunt voorzien van een comfortabele plek om te eten. 

Seizoensplanten scoren

Tot slot kan jouw mooie tuin wel wat beplanting gebruiken. Het beste kijk je naar groenblijvende planten of struiken die het hele jaar door mooie bloemen hebben. Zo staat jouw tuin er nooit grauw bij en heb je altijd iets leuks om naar te kijken. Hiertussen kun je wat seizoensplanten neerzetten voor de afwisseling van de kleuren in de tuin. Zo heb je het ene moment mooie narcissen en geniet je later van opkomende tulpen. Ideaal en heel gezellig!

Comment here