InterieurWonen

Je vriezer nooit meer ontdooien met No Frost

Eén van de meest vervelende huishoudelijke klusjes is toch wel het ontdooien van de vriezer. Het wordt er altijd een groot waterballet en een smeerboel van en bovendien is het een erg koud klusje. Wanneer er ijsvorming in jouw vriezer ontstaat, is het wel erg belangrijk om dit regelmatig te doen. Een andere oplossing is het kopen van een vriezer met No Frost. Daarmee kan je vaarwel zeggen tegen het regelmatig ontdooien van jouw vriezer.

Wat is No Frost?

No Frost betekent letterlijk ‘geen ijs’ en dat is precies waar dit systeem voor zorgt. Het maakt een continue luchtcirculatie mogelijk en zuigt zowel de lucht als het aanwezige vocht uit het vriesgedeelte op. De vocht bevriest daardoor niet in het vriesgedeelte, maar erbuiten. De vriezer ontdooit daarbij het ijs en zorgt ervoor dat het verdampt. Een ventilator blaast de koude, droge lucht de vriesruimte in. Op deze manier blijft dit circuleren. Niet alleen vriezers zijn voorzien van No Frost, maar ook het vriesgedeelte van veel koel-vriescombinaties.

Nooit meer ontdooien

Doordat vocht zo snel mogelijk naar buiten wordt gezogen, krijgt het niet meer de kans om zich in het vriesgedeelte tot ijs te vormen. Daardoor ontstaat er geen ijs in de vriezer, wat weer betekent dat er geen ijs meer in de vriezer zit dat je moet ontdooien. Het regelmatig ontdooien van jouw vriezer behoort daardoor tot de verleden tijd. Erg fijn!

Andere voordelen van No Frost

Doordat er zich geen ijs in de vriezer vormt, zorgt er niet alleen voor dat je de vriezer niet meer hoeft te ontdooien. Lades zullen er ook niet meer door blijven vastzitten en producten vriezen niet meer aan elkaar. Vocht kan er soms voor zorgen dat etiketten op producten en stickertjes niet meer goed leesbaar zijn. Dat kan soms erg lastig zijn, omdat ingevroren kliekjes te herkennen zijn. Hier heb je geen last meer van in No Frost vriezers. No Frost is niet alleen handig, maar ook beter voor etenswaren. IJskristallen tasten namelijk de smaak en structuur van etenswaren aan. Dit gebeurt niet meer in een vriezer met No Frost, waardoor etenswaren langer vers en smakelijk blijven.

No Frost of Low Frost

Naast No Frost heb je ook Low Frost. De namen lijken veel op elkaar, maar ze doen niet hetzelfde. Low Frost zorgt er namelijk, zoals de naam al doet vermoeden, voor dat er minder ijsvorming plaatsvindt in het vriesgedeelte. Dat doet het door middel van verdampleidingen in de vriezer. Je moet de vriezer nog wel ontdooien, maar dit hoeft nog maar af en toe en gaat veel gemakkelijker en sneller. Dat maakt het ontdooien dus al iets minder vervelend.

Comment here