IdeetjesTuin

Je fiets opbergen

In steeds meer tuinen zie je tegenwoordig fietsen bergingen. Vooral in de stad kiezen mensen ervoor om een fietsenhok neer te zetten. Hierdoor staan alle fietsen droog en netjes en zijn ze beter beschermd tegen diefstal. Daarnaast hebben sommige huizen geen achtertuin of een schuur, dus komt en fietsen berging goed van pas.

Vergunning nodig?

Als je een fietsenberging in de achtertuin wilt plaatsen, dan is daar geen vergunning voor nodig. Er gelden wel bepaalde regels voor objecten in de voortuin. Wanneer u het fietsenhok aan de voorkant wilt plaatsen en deze hoger wordt dan wettelijk is toegestaan kunt u ervoor kiezen om het hok in te graven. Hierdoor komt hij minder hoog. Per gemeente kunnen de regels verschillen, dus informeer na bij de gemeente wat toegestaan is.

Zelf bouwen

Als u van klussen houdt en handig bent, dan kunt u zelf een fietsenstalling bouwen. Het grote voordeel hiervan is dat je hem helemaal passend kan maken aan uw wensen en zelf de touwtjes in handen hebt. Om u op weg te helpen hebben we een aantal belangrijke punten op een rijtje gezet.

Fietsenbergingen hebben geen vaste hoogte. Wel kunnen ze over het algemeen opgedeeld worden in twee groepen. Dit zijn de middelgrote en grote hokken. Alle hokken groter dan 180cm vallen onder de laatste categorie. Dit zijn hokken waar een persoon in past. Alle hokken tot 180cm vallen onder de middelgrote categorie. In deze hokken passen de fietsen wel, maar wordt het krap voor een volwassen persoon. Welke het beste is hangt af van de situatie en persoonlijke voorkeur.

Als u de berging in de voortuin wilt plaatsen moet u de regels en wetten goed kennen. Als er een bepaalde maximale hoogte is, dan is het verstandig om het hok in te graven. Hierdoor blijf je toch onder de maximale hoogte.

Kant en klare fietsenberging

Natuurlijk is een fietsenberging ook kant en klaar verkrijgbaar. Als je geen tijd of zin hebt om er een zelf te bouwen kan je deze laten leveren. De kwaliteit van deze bergingen zullen beter zijn dan een zelfgemaakte. Het is door professionals gemaakt en hierdoor weet je zeker dat je een goed product krijgt.

Comment here