Interieur

Is een kattenluik tochvrij?

Als installateur van kattenluiken wordt mij vaak gevraagd over tochtwering van een kattenluik – het antwoord is dat een dergelijk product niet op de markt is! U krijgt een tocht van uw kattenluik, of het nu in glas of in baksteen gemonteerd is.

De belangrijkste reden hiervoor is dat zodra het kattenluik wordt geopend, het een tocht heeft gecreëerd, dus geen enkele kattenluikfabrikant kan beweren dat het tochtvrij is. De enige manier om dit te voorkomen zou zijn als een hoteldraaideur, die nooit als zodanig opengaat – je gaat een compartiment binnen dat vervolgens naar de opening beweegt, zodat je eruit kunt. Dit zou natuurlijk niet werken voor een kattenluik. Evenmin zou u hete lucht kunnen laten waaien zoals de supermarkten of winkels in de hoofdstraat om de kou op afstand te houden.

Het kattenluik is een eeuwenoude uitvinding. Ervaren kattenbezitters kennen deze valkuil als een afweging om hun kat toegang te geven tot de buitenwereld. De andere optie is om een ​​raam open te laten, wat uiteraard slechter is qua tocht. Als alternatief kunt u op verzoek van de kat de deur of het raam openen, maar dit is onpraktisch als u aan het werk bent of midden in de nacht. De enige optie die u overhoudt, is om een ​​huiskat te hebben en deze niet toe te staan.

Met een kattenluik heeft uw kat de vrijheid om in en uit te gaan zonder u lastig te vallen, en is er minder vieze geur van de kattenbak.

Fabrikanten van kattenluiken doen hun best om te voorkomen dat koude lucht die door de flap komt wanneer deze niet wordt gebruikt door middel van wat ze tochtstrips noemen – in wezen een borstelachtig materiaal rond de flap dat bedoeld is om het enigszins te isoleren.

U moet er echter rekening mee houden dat de eigenlijke flap licht en gemakkelijk te openen moet zijn, zodat de kat zichzelf gemakkelijk kan openen. Het kan niet goed worden afgesloten omdat het in beide richtingen moet zwaaien, anders zou het het object verslaan.

U moet ook rekening houden met de huidige dikte van uw muur of ruit – geïsoleerde spouwmuurdiepte van ongeveer 400 mm of ongeveer 28 mm voor dubbele beglazing. Bij het plaatsen van een gat in een van deze voor een kattenluik, wordt het in wezen vervangen door een dunne laag plastic (het kattenluik) die duidelijk niet zo dik of geïsoleerd is als de muur of dubbele beglazing die er eerder was.

De vraag over tocht wordt voornamelijk gesteld door nieuwe katteneigenaren met hun eerste kitten of redding die de vreugde en valkuilen van het bezitten van een kat nog niet hebben ervaren. Als installateur van kattenluiken is het onze rol om het kattenluik dat u hebt gekozen te monteren – we maken ze niet en ik dring er bij mensen die erover denken een kat te bezitten aan om hun huiswerk te maken over welk kattenluik het beste bij hen past en bij hun katten . Bekijk ook de beoordelingen, er zijn er veel online.

Comment here