Geen categorie

Hulp bij het kiezen van een raam

Als de ramen nodig aan vervanging toe zijn kan de keuze beste nog eens lastig zijn. Er zijn namelijk ramen in allerlei soorten en maten. Het is het makkelijkst om het in stappen te verdelen. Eerst de materiaalkeuze, daarna het vestertype.  

Materiaalkeuze  

PVC-ramen zijn kunststof ramen die tot de meest populaire soorten ramen behoren. De belangrijkste redenen hiervoor zijn lage kosten, hoge isolerende eigenschappen en een lange levensduur. Bovendien hebben PVC-ramen weinig onderhoud nodig en kunnen ze gemakkelijk worden schoongemaakt met een vochtige doek. Bent u op zoek naar ramen met een modern design, inbraakwerend en brandwerend? Dan zijn PVC-ramen een uitstekende keuze en hoeft u niet verder te kijken naar andere materialen. Voor meer informatie over PVC ramen, kijk op: PVC Ramen Oudenaarde.  

Venster type 

De keuze van het type raam hangt af van uw wensen. Elk type raam heeft zijn eigen voordelen. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende soorten ramen. 

Vast raam 

Een vast venster is een standaardvenster zonder stuklijsten dat niet kan worden geopend. Het is echter mogelijk om jaloezieën of een ventilatierooster te plaatsen. Aan de voorzijde van de woning zijn vaak vaste ramen te vinden. 

Draai-kiepraam 

Draai- en kiepramen kunnen worden geopend en gekanteld. Zo zijn deze veelzijdige ramen zowel in de winter als in de zomer betrouwbaar. Open in de winter het raam voor ventilatie zonder het hele raam te openen. Zet in de zomer het raam volledig open om het huis te ventileren. 

Onderste raam 

Halfautomatische ramen, zoals draai-kiepramen, gaan alleen naar binnen open. Scharnierende ramen zijn ideaal voor ventilatie. Deze ramen worden vaak gezien in badkamers en toiletten. 

Schuifraam 

Schuiframen zijn vensters die u opent, niet open. Het voordeel van schuiframen is dat voorwerpen op de vensterbank of gordijnen u niet hinderen. Daarnaast is het vliegschild eenvoudig te monteren. 

Comment here