Wonen

Houten keukens

Ben je op zoek naar een keuken met een warme uitstraling? Of is een landelijke keuken echt iets voor jou? Dan past een houten keuken waarschijnlijk heel goed bij je. Hout is een veelzijdig materiaal, waardoor je het op veel verschillende manieren kunt toevoegen aan je keuken. Wil je weten hoe je een houten keuken kunt samenstellen? Lees dan snel verder.

Hout(look) keukens

Een houten keuken heeft dus vaak een warme en landelijke uitstraling. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook een moderne uitstraling of een design keuken mee creëren. Nu is hout een wat kostbaarder materiaal, daarom bieden we bij Kitchen4All ook houtlook aan. Houtlook heeft dezelfde warme en natuurlijke uitstraling en is vrijwel niet te onderscheiden van echt hout. Daarnaast is het ook wat minder kostbaar, waardoor voor ieder budget een houten keuken mogelijk is.

Houten werkbladen

Een van de manieren om hout(look) toe te voegen aan je keuken, is door te kiezen voor een houtlook werkblad. Houten werkbladen komen wat minder vaak voor, omdat niet iedere houtsoort goed tegen vocht kan. Houtlook biedt dan een uitkomst. Je kunt een houtlook werkblad combineren met vrijwel alle kleuren fronten. Het heeft namelijk geen hele uitgesproken uitstraling.

Houten fronten

Waar ook vaak voor gekozen wordt, zijn houten fronten. Fronten zijn zowel in hout als houtlook verkrijgbaar. Je kunt dus voor beide kiezen, net wat bij jou past. Je kunt houten fronten met een houtlook werkblad combineren, waardoor je voor een volledig houten keuken gaat. Maar ook met een composieten of een granieten blad combineert het prachtig.

Accessoires toevoegen

Een laatste manier om hout aan je keuken toe te voegen is door te kiezen voor houten accessoires. Hiermee geef je de keuken net wat meer een warme en landelijke uitstraling. Ga bijvoorbeeld voor mooie legplanken aan de muur of kies voor een houten borrelplank die je op het werkblad zet. Zo kun je op een eenvoudige manier toch hout aan de ruimte toevoegen.

Persoonlijk advies

Ben je na het lezen enthousiast geworden over houten keukens, maar zou je graag wat meer advies willen ontvangen? Bezoek dan eens een keukenwinkel van Kitchen4All. Deze zitten door heel Nederland, waardoor er altijd wel een in de buurt is. In de winkel staan onze adviseurs voor je klaar om je te voorzien van deskundig advies. Ze helpen je met het samenstellen en ontwerpen van jouw nieuwe houten keuken. Samen gaan we op zoek naar jouw droomkeuken!

Comment here