DecoratieInterieur

Hoe maak je een interieursketting?

Je ziet het steeds vaker voorbij komen; een interieurketting. Ben je benieuwd hoe je zo’n ketting maakt? Lees dan snel verder!

Ga eerst goed te raden waarvoor je een interieurketting wilt maken. Wil je de ketting als slinger aan de muur hangen? Of draperen over een ladder of grote vaas? Of stel je de ketting chique ten toon op een display? Het is van belang om dit te weten voor de grootte van je kralen en de lengte van de ketting.

Voor het maken van een interieurketting worden meestal houten kralen gebruikt. Ga je voor kralen van dezelfde grootte? Of vind je het leuk om af te wisselen in grootte? Je kunt natuurlijk ook nog afwisselen in kleur, voor een speels effect. Zulke grote kralen kun je vinden bij Betaalbarekralen, groothandel sieraden. Naast houten kralen vind je hier ook allerlei andere kralen, waarmee je de ketting kunt opleuken. Wat dacht je van acryl kralen in diverse kleuren? Of glaskralen? Schelpkralen zijn ook erg populair, toch zeker als je een ketting maakt voor op een display.

Wil je dat je ketting soepel blijft? Maak dan gebruik van macramé draad. Dit draad is verkrijgbaar in diverse kleuren en erg geschikt om te knopen. Zo kun je bijvoorbeeld tussen de kralen een knoop leggen, om de kralen iets uit elkaar te brengen. Wil je juist een stevige ketting die goed in model blijft? Ga dan voor metaaldraad. Hoe dikker het metaaldraad, hoe steviger. Let er wel op dat het draad dat je kiest niet te dik is voor het rijggat van de kralen. Vaak kun je deze informatie vinden in de productbeschrijving.

Als je de ketting wilt ophangen, zorg dan dat je een lusje maakt aan de uiteinden. Indien je een slinger maakt kan het leuk zijn naast houten kralen ook houten knijpers te gebruiken, zodat je hier bijvoorbeeld kaartjes aan op kunt hangen. Een andere mooie toevoeging voor je interieurketting zijn kwastjes. Deze kun je kant-en-klaar kopen, maar je kunt ze ook zelf maken met een draad naar keuze.

Ik hoop je hiermee te hebben geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan. Veel plezier en succes!

Comment here